comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de goller paylaşılıyor

07 Aralık 2015, Pazartesi 13:10
Fenerbahçe'de goller paylaşılıyor

Spor Toto Süper Lig'de sarı-lacivertli takımın ilk 7 haftada attığı gollerin büyük bölümünü forvet oyuncuları atarken, son 7 haftada ise orta saha ve savunmanın katkısı arttı.

Spor Toto Süper Lig'de 10 kişi kaldığı maçta Gökhan Gönül ve Alper Potuk'un golleriyle Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de, futbolcular gol yükünü paylaşmaya başladı.

Ligin ilk 7 haftasında 12 gol atan sarı-lacivertli takımda, bunların büyük bölümünü forvet oyuncuları filelere gönderirken, ikinci 7 haftalık bölümde orta saha ve savunma oyuncuları da gollere ortak oldu.

Sezonun ilk haftasında kadroda yer alan ancak daha sonra takımdan ayrılan Sow'un yanı sıra hücum bölgesinde görev yapan Van Persie, Fernandao ve Nani, ilk 7 haftada gol yollarında sarı-lacivertlilere büyük katkı yaptı.

Ligin ilk 7 haftasında 12 gol kaydeden Fenerbahçe'de Van Persie, Fernandao, Nani ve Sow, 10 gol atarak yüzde 83,3'lük katkı verdi. Van Persie, Fernandao ve Nani bu periyotta üçer gol kaydederken, Sow da bir gol attı.

Fenerbahçe, hücum hattı dışında bu süreçteki tek golü orta saha oyuncusu Josef de Souza'yla buldu. Sarı-lacivertli takımın bir golünü ise Beşiktaş ile oynanan derbide Tosic kendi kalesine attı. 

Sarı-lacivertli ekip, hücum hattının gol yükünü taşıdığı bu dönemde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 14 puan topladı.

- Gol yüzdesi 54,5'e düştü

Sow'un ayrılmasıyla hücum hattındaki oyuncu sayısı üçe düşen Fenerbahçe, ikinci 7 haftalık periyotta toplamda 11 gol kaydetti.

Sarı-lacivertlilerde Van Persie, Nani ve Fernandao, takımlarının ikinci 7 haftalık bölümdeki gollerin 6'sına imza atıp, yüzde 54,5'lik oranda kaldı.

Fernandao, Van Persie ve Nani, ikinci 7 haftalık bölümde ikişer gole imza attı.

- Orta saha ve savunmanın katkısı arttı

Hücum hattında gol oranının düştüğü son 7 haftada, orta saha ve savunma oyuncularının bu konudaki katkısı yükseldi.

Orta saha ve savunma oyuncuları, Süper Lig'in ilk 7 haftasında sadece bir gol atıp yüzde 8,3'lük oran yakaladı. Sonraki 7 haftada 5 gole ulaşan orta saha ve savunma, yüzde 45,4 ile katkısını hücum hattına yaklaştırdı.

Fenerbahçe, hücum hattı dışındaki oyunculardan aldığı katkıyla bu 7 haftada daha fazla puan topladı. Sarı-lacivertli takım, 5 kez rakiplerine üstünlük kurarken, 2 karşılaşmayı beraberlikle tamamlayıp, 17 puan elde etti. 

Sarı-lacivertli takımda, orta saha oyuncularından Alper Potuk 2, Diego 1 gol atarken, savunmadan Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım birer gol kaydetti.

- Yerlilerin katkısı artıyor

Gol yükünün paylaşılmaya başlanmasıyla yerli oyuncuların hücumdaki katkıları da artmaya başladı.

Fenerbahçe, ligin ilk 7 haftasında sadece yabancı oyuncularıyla sonuca gidebilirken, ikinci 7 haftalık bölümde 11 golün 4'ünü yerli oyuncularla buldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!