comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım hakkında FLAŞ karar

02 Aralık 2015, Çarşamba 16:10
Aziz Yıldırım hakkında FLAŞ karar

İş adamı Hamdi Akın'a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında duruşmaya zorla getirilme kararı verildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 3 Kasım 2013 tarihinde düzenlenen seçimli olağanüstü genel kurulunda yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım'ı tebrik etmek isteyen iş adamı Hamdi Akın, hakaret ve tehdide uğradığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianamede, hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen Aziz Yıldırım'ın, daha sonra kürsüye çıkarak basın-yayın organlarının önünde Hamdi Akın'ı kastederek eleştiri sınırlarını aşan söylemlerde bulunduğunu öne sürmüştü. İddiaların CD görüntüleri ve bilirkişi raporuyla tespit edildiğine dikkat çekilen iddianamede, Aziz Yıldırım'ın suça konu sözleri ile Akın'ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu iddia edilmişti. Bu nedenle de Aziz Yıldırım hakkında, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 
 
Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sırasında ilk iki celse mazereti nedeniyle duruşmalara katılmayan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz gün görülen duruşmanın 3. celsesine de gelmedi. Avukatı, Aziz Yıldırım'ın acil bir işi için Ankara'ya gittiğini belirtip mazeret sunarken, Mahkeme Hakimi Tamer Akgökçe, Aziz Yıldırım'ın, gönderilen davetiyeye rağmen duruşmalara gelmemesi nedeniyle zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!