comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Beşiktaş ve Fenerbahçe ülke puanını ayakta tuttu

27 Kasım 2015, Cuma 10:11
Beşiktaş ve Fenerbahçe ülke puanını ayakta tuttu

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizin aldığı iyi sonuçlarla sıramızı koruduk.

FutbolArena Detay – Avrupa kupalarında maçlar oynandıkçatakımlarımızın alacağı sonuçları takip ederken bir başka heyecan da ülke puanısıralamasında yaşanıyor. Galatasaray'ın Atletico Madrid karşısındakiyenilgisiyle kötü başladığımız bu haftayı Beşiktaş ve Fenerbahçe'ningalibiyetleriyle oldukça iyi kapattık.

Sıralamada 11. basamakta yer alan Türkiye busonuçlarla puanını 33.000'e yükseltti. 33.563 puana çıkan 10. Hollanda'nınAvrupa'daki temsilcileri bu hafta çok iyi skorlar alamadı. PSV, ManchesterUnited deplasmanından puanla dönerken Ajax da Celtic'i mağlup etti ama hemGroningen, hem de Alkmaar mağlup oldu. Üstelik sezona Avrupa kupalarında 6takımla başladıkları için toplanan puanlar 6'ya bölünüyor. 1 galibiyet, 1beraberlik, 2 mağlubiyet aldıkları bu hafta Türkiye ile aralarındaki fark birazdaha azaldı. 12. İsviçre de bu haftayı iyi geçiremedi. Sezona 5 takıma başlayanİsviçre'nin halen mücadele eden sadece 2 temsilcisi var. Onlardan Sion, RubinKazan deplasmanında mağlup olurken Basel de evinde Fiorentina ile beraberekaldı. 32.375 puana yükselebilen İsviçre ile aramızdaki farkı biraz daha açmışolduk.

Ülke sıralamasında ilk 12'de yer almak çok önemli.Çünkü ilk 12'deki takımların lig şampiyonu, Devler Ligi'nde grup turundanbaşlıyor. Kupa şampiyonu da Avrupa Ligi'ne gruplardan dahil oluyor. Bir başkadeyişle Türkiye'nin 13. sıraya düşmesi halinde lig şampiyonu bile Devler Ligigruplarına kalmak için en az iki ön eleme turu oynamak zorunda kalacak. Ancak13. sıradaki Çek Cumhuriyeti'nin mevcut puanı sadece 30.725. Aramızdaki büyükpuan farkı nedeniyle en azından önümüzdeki 1-2 sezon böyle bir tehlikeyle karşıkarşıya kalmamız zor görünüyor.

Öte yandan ilk 6'ya yükselemediğimiz sürecesıralamada birkaç basamak çıkmamızın bize pek bir faydası yok. Sıralamada ilk6'da yer alan ülkelerde lig 1.'lerinin yanı sıra 2. olan takımlar da DevlerLigi'ne doğrudan grup turundan başlıyor. Ancak 7. basamak ile 15. sıra arasındabulunan ülkelerin lig 2.'leri Devler Ligi'e 3. ön eleme turundan dahil oluyor.Dolayısıyla ilk 6'ya girilmediği sürece sıralamada birkaç basamak yükselmemizbize Şampiyonlar Ligi'nde bir fayda sağlamayacak. Avrupa Ligi açısından ise ilk9'da yer almanın ufak bir faydası var. Ülke sıralamasında ilk 9'da yer alanülkelerin iki temsilcisi turnuvaya 3. ön eleme turu veya sonrasında dahiloluyor. Örneğin 2015-2016 sezonunda Süper Lig'i 3. sırada bitirecek takım AvrupaLigi'ne 3. ön eleme turundan, 4. tamamlayacak ekip ise 2. ön eleme turundandahil olacak. Ama sıralamada 9. basamağa yükseldiğimizde ligi 4. bitiren ekip de3. ön eleme turundan dahil olacak. Ülke puanında topladığınız puanlar iki sezonsonrasındaki katılım sıralamasını belirlediği için 2016-2017 sezonunda Türktakımlarının Avrupa kupalarına hangi turdan dahil olacağı şimdiden belli. Busezon alınan neticeler önümüzdeki sezonlardaki konumumuzu etkiliyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!