comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fernandao'dan Fatih Terim'e net mesaj

06 Kasım 2015, Cuma 16:46
Fernandao'dan Fatih Terim'e net mesaj

Fenerbahçe Gazetesi'nin 143. sayısına konuşan Fernandao, Milli Takım için Fatih Terim'e çok net mesaj gönderdi.

FutbolArena - Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, Türk Milli Takımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Gazetesi'nin 143. sayısında yer alan Jose Fernandao ile yapılan röportaj şöyle;
 
Öncelikle Fenerbahçe'ye hoş geldin. Futbola meslektaşlarının aksine geç başlamışsın. Futbola başlamadan önce neler yapıyordun?

“Ben de herkes gibi iş hayatında çalıştım. Futbola başlamadan önce birçok işler yaptım. O işlerde de çalışırken her zaman elimden gelenin en iyisini yaptım. 
Tanrı daha sonra bana futbol dünyasının kapılarını açtı. Şükürler olsun ki, bugüne kadar başarılı dönemler geçirdim. Futbolun içinde olmaktan dolayı tanrıya şükür ediyorum.”
 
Türkiye Ligi'nde oynanan futbolu ve hücum oyuncusu olarak ligimizde oynanan savunma anlayışı hakkında neler söylemek istersin?

“Her şeyden önce Türkiye'de, kendimi çok iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Türkiye'de oynamaktan dolayı çok mutluyum. Oldukça keyif alıyorum. Ligimiz güçlü ve sert bir lig. Kaliteli futbolculardan oluşan takımlar var. Takımlarda oldukça zorlu, savunma oyuncuları var. Oynanan maçlar, büyük mücadele şeklinde geçiyor. Hücum oyuncuları ile savunma oyuncuları arasında sırtsırta mücadeleler oluyor. Hücum oyuncusu olarak stoperlerin savunma anlayışına alışmak mecburiyetindeyiz. Ben de bu mücadeleye kendimi devamlı adapte ediyorum. Her zaman takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Takım için sahada mücadele ediyorum. Yapmam gereken en önemli şey ise her zaman sahada konsantrasyonumu korumalıyım.”
 
“Benim işim stoperleri zorlamak”
 
Fizik yapın oldukça güçlü. Bunun için ekstra çalışmalar yapıyor musun?

“Daha da güçlenmek için aslında ekstra çalışma yapmıyorum. Benim doğal yapım böyle. Kendimi bildim bileli de aynı fizik içerisindeyim. Yaptığım özel çalışma, sakatlıklardan korunma idmanlarına önem veririm. Sakatlık olmaması için çok çalışıyorum. Fiziki olarak güçlü olmamdan ötürü, oyun karakterimde bu şekilde gelişti. Mücadeleci ve fiziğini kullanan bir forvet oyuncusu haline geldim. Benim işim stoperleri zorlamak.
 
Fenerbahçe'de her sene olduğu gibi bu sene de hedef Türkiye'de ve Avrupa'da mutlak şampiyonluk. Bu sezonda yapılan transferlerle şampiyonluğun en büyük adayı konumundayız. Kısaca takımı değerlendirir misin?
 
“Fenerbahçe'ye geldiğim ilk günde söylemiştim. Ben buraya kupalar kazanmaya geldim. Fenerbahçe forması altın başarılı sonuçlara imza atmaya geldim. Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl ligi gol kralı olarak tamamlamıştım. Fenerbahçe ile de aynı başarıyı tekrarlamak istiyorum. Takım arkadaşlarımla beraber Fenerbahçe'yi şampiyon yapabilmek için çok çalışıyoruz. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp her zamanda zirveyi hedefler. 
           
Aynı pozisyonda oynadığınız Robin van Persie hakkında neler söylemek istersin?

“Robin van Persie, futbol tarihinde önemli bir yeri olan futbolcu. Uzun yıllar üst düzey futbol oynamış ve başarılar kazanmış bir oyuncu. Hem Fenerbahçe için hem de takımdaki arkadaşlarım için oldukça kıymetli bir arkadaşımız. Aynı zamanda onunla beraber oynamak, bana ekstra bir motivasyon sağlıyor. Fenerbahçe iki harika forvete sahip. Bu iki forvette Fenerbahçe'nin başarılı olabilmesi için çok çalışıyor. Bu tip futbolcuların takımımızda olması da her zaman Fenerbahçe'nin yararına olacaktır. Fenerbahçe'ye kupalar kazandırmak için birlikte en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
Bilindiği gibi Türk Milli Takımımız Euro 2016'ya katılma hakkı elde etti. Teklif gelmesi durumunda Milli Takımımızda forma giyer misin?
 
“Türkiye'nin EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağını düşünüyorum. Başarılı olabileceğini de elemelerde gösterdiler. Türkiye'nin kadro kalitesi oldukça yüksek. Bu nedenle iyi bir turnuva geçirebileceklerini düşünüyorum. Teklif gelmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda forma giymek isterim. Konsantrasyonumu her zaman korumalıyım ki, böyle bir durum oluştuğunda Türkiye'ye yardımcı olabileyim. Bu ülkede yaşamaktan çok mutluyum. Bu ülkenin Milli Takımı'na da faydalı olmak isterim. Ama öncelikle Fenerbahçe'yi düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini verip, Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk sevinci yaşamak istiyorum. Milli Takım'dan da böyle bir teklif gelmesi durumunda, net bir şekilde kabul ederim. Türk Milli Takımı kariyerimin zirvesi olur.” 
 
Son olarak Fenerbahçe taraftarına bir mesajın var mı?

“Taraftarımızın desteği benim için çok önemli. Taraftarımızın hedefiyle, bizim hedefimiz aynı. Hepimiz sezon sonunda şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Taraftarımız bize güvenip, inansınlar. Sahada mücadelemiz ve isteğimiz hiçbir zaman eksik olmayacaktır. Taraftarımızın desteğiyle şampiyonluğa yürümek istiyoruz. Taraftarımızı, bizim yanımızda mücadele eden bir futbolcu gibi görüyorum. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!