comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Robin van Persie: "Fenerbahçe'deki yaşantımdan nefret ediyorum"

08 Ekim 2015, Perşembe 20:26
Robin van Persie:

32 yaşında Hollandalı golcünün Türkiye'ye gelmesinden ve Fenerbahçe'yi tercih etmesinden ötürü son derece pişman olduğu ve futbol kariyerinin en mutsuz günlerini geçirdiği iddia edildi.

FutbolArena Detay - Louis van Gaal'in gelişi sonrası Manchester United'ta ki banko yerini kaybeden Robin van Persie, yaz transfer döneminde 4 milyon Sterlin'e yakın bir bonvervis bedeli karşılığı temsilcimiz Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil oldu.
 
Robin van Persie'nin yeni kulübü Fenerbahçe'deki yaşamından nefret ettiğini iddia eden İngiliz basını, bu iddiasına dayanak olaraksa tecrübeli golcünün ruh hali ve beden dilini gösteriyor.

Robin van Persie'nin geleceği tartışılıyor
 
Robin van Persie yedek kulübesinde oturduğu maçlardan birinde Akhisar'a karşı atılan gole sevinmek yerine tepkisiz kalmış, bir diğerinde ise Beşiktaş maçı öncesi hocası Vitor Pereira ile zoraki tokalaşmıştı. Yine yedek kaldığı ve oyuna maçın bitimine 13 dakika kala girdiği Bursaspor maçında ise hocasına adeta diklenen Robin van Persie'nin Fenerbahçe'deki geleceği ciddi anlamda tartışılmaya başlandı.
 
Robin van Persie Kimdir?
 
Mayasında, hamurunda kalite var derler ya, annesi ressam, babası ise heykeltıraş olan Robin van Persie bu tanıma en uygun futbolculardan birisi olsa gerek. 6 Ağustos 1983 doğumlu olan Hollandalı golcü, ülkesinin milli forması altında 99 maçta 49 gole imza attı.
Feyenoord forması altında geçirdiği 3 sezon boyunca 78 maçta 22 gol, 8 sezon ıslattığı Arsenal forması altında ise 277 maçta 132 gole imza attı.
 
Arsenal macerasını biraz daha ayrıntılı incelemek gerekirse, Robin van Persie Arsenal'a 2004 senesinde transfer olmuştu ancak asıl patlamasını ağır sakatlıkları atlatıp, form tutmaya başladığı 2011 senesinde yapmıştı. 
 
Robin van Persie için 1 Ocak 2011 çok fazla şey ifade ediyor
 
O güne dek aylarca sakatlıklarla boğuşan golcü oyuncu yılın ilk günü oynanan Birmingham City maçında attığı gol sonrası büyük bir çıkış yakaladı ve bu çıkışını Premier Lig'in 2011-2012 sezonunda Arsenal forması altında 38 maçta 30 gol atıp, 13 de gol pası vererek zirveye taşıdı.
 
2012-2013 sezonunda ise bu kez Manchester United forması altında Premier Lig'de 38 maçta 26 gol ve 8 gol pası gibi üstün bir istatistikle oynayarak Kırmızı Şeytanlar'ın 20. şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu.
Ancak Sir Alex Ferguson'un gidişi sonrası kimyası bozulan United'ta, van Persie de form tutamayan isimler kervanına katılmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!