comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım'ın isteği oluyor mu?

02 Eylül 2015, Çarşamba 17:18
Aziz Yıldırım'ın isteği oluyor mu?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sert çıkışı Basketbol Federasyonu'nu radikal bir karara yöneltti...

Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, kulüp takım antrenörlerinin, milli takımda görev yapmaması ile ilgili uygulamanın gelecek sezondan itibaren başlatılacağını belirtti ve, "Bu sezon (2015-16) sona erdiğinde Ergin Ataman ve Ekrem Memnun'dan kulüp ya da milli takımdan birini seçmelerini isteyeceğiz" dedi.
 
"MİLLİ MAÇLARIN TAKVİMİ DEĞİŞTİ"

Kulüplerin Avrupa Kupası ve lig maçları sırasında koçların aynı zamanda milli takımda çalışmalarının öncelikli olarak antrenörler açısından çok zor olacağını ifade eden Erdenay, "Biz milli takım koçlarıyla anlaştığımızda maçlar yaz aylarında oynanıyordu. Şimdi ise durum değişti, elemeler sezon içinde oynanacak. Elbette kısa süreler için değerli koçlar bulmak kolay olmayacak ancak başka çaremiz yok. Koçlarımızdan ya kulüplerinde, da da milli takımda çalışmaları konusunda tercih yapmalarını isteyeceğiz" diye konuştu.
 
Öte yandan Ekrem Memnun ile ilgili uygulamanın Kadın Milli Takımı'nın Olimpiyatlar'a katılma hakkını elde etmesi durumunda Olimpiyatlar sona erdikten sonra yaşama geçirilmesi bekleniyor.

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?
"Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nı aradım. Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını göndermeyecek, çekecek. Oyunculara da kulübe de ceza versinler. Ergin Ataman ya Galatasaray ya da milli takımın antrenörü olacak. Aksi olursa milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Ergin Ataman beni mahkmeye vermiş, hakaret etmişiz. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerim var. Sen Fenerbahçe'nin havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçlarında taraftarlara yaptıkların, evinde kazandıktan sonra hareketlerin... Sonra bizim oyuncularıma istediğini yapacaklar edecekler, yok öyle bir şey."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!