comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Transferin en çok konuşulan ismi belli oldu

02 Eylül 2015, Çarşamba 11:30
Transferin en çok konuşulan ismi belli oldu

Transfer döneminde, yazılı basında çıkan transfer haberleri içinde en çok Hollandalı Robin van Persie'nin adının yer aldığı ortaya çıktı.

Türkiye Süper Ligi'nde Haziran ayında başlayan 1. Transfer ve Tescil dönemi 31 Ağustos'ta kapanırken, yazılı basında çıkan transfer haberleri içinde en çok Hollandalı Robin van Persie'nin adının yer aldığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin Manchester United takımından kadrosuna kattığı ünlü golcü Robin van Persie'nin, transferin devam ettiği 12 hafta boyunca toplam 5.863 haberde yer alarak ilk sırada yer aldığı belirlendi. Interpress'in yaptığı araştırmada, Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Portekizli Luis Nani, 4.237 haberle transfer döneminin en çok konuşulan ikinci futbolcusu olurken, Antalyaspor'un renklerine bağladığı dünyaca ünlü Kamerunlu golcü futbolcu Samuel Eto'o da 4.133 haber ile transfer döneminde en sık gündeme gelen üçüncü futbolcu olduğu tespit edildi.
Transferin döneminin en çok konuşulan sporcuları listesinde, Bursaspor'da sezonu gol kralı olarak tamamlayan Brezilyalı Fernandao'nun Fenerbahçe'ye transferi spor sayfalarında 4.104 haberde yer alırken, Alman Milli Takım oyuncusu Lukas Podolski'nin Galatasaray'a transferi ise 3.716 haberle gündeme geldiği ortaya çıktı.

Sona eren 1. Transfer ve Tescil döneminde en çok konuşulan futbolcular listesinde ilk on sıra içinde, Beşiktaş'ın renklerine bağladığı Alman golcü futbolcu Mario Gomez ile eski futbolcusu Ricardo Quaresma da yer alırken, Trabzonspor'un uzun uğraşlar sonucu Sevilla'dan renklerine kattığı Kamerunlu oyuncu Stephane M'bia ve Lazio'dan transferi Luis Cavanda ile Fenerbahçe'nin Santos'tan aldığı Josef de Souza'nın da bulunduğu saptandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!