comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Digiturk'ten stadyumlara Jammer hamlesi

19 Ağustos 2015, Çarşamba 13:09
Digiturk'ten stadyumlara Jammer hamlesi

Mobil durumdayken canlı yayın imkanı sunan program Periscope, futbola darbe vurdu.

Süper Lig'in başlaması ile programı kullananların sayısında adeta patlama yaşandı... Maçları bu program üzerinden canlı yayın yapanların mahkemeye verileceği iddia edilirken bir başka bomba ise kulislerde dolaşmaya başladı. İddiaya göre stadyumlara Jammer(Sinyal bozucu) yerleştirilecek. Ancak evden yayın yapanlar için nasıl bir önlem alınacağı bilinmiyor.
 
Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı Digitürk, daha Periscope'un adı bile ülkemizde doğru dürüst duyulmamışken, bu uygulamanın telif hakları açısından ihlal oluşturabileceğini belirterek, bu programın yasaklanması için mahkemeye başvuracaklarını açıklamıştı. Digitürk bu başvuruyu yapacağını belirttiğinde takvimler Nisan ayının son haftasını gösteriyordu.
 
Nitekim aradan geçen 4 aylık süreç içerisinde Periscope ülkemizde hızla yayıldı. Digitürk'ün tahmin ettiği gibi bir anda canlı maç yayınlarının odak noktası haline gelen programın ülkemizdeki kullanımı oldukça arttı.
 
Normalde yapılan hit bir yayın 500-1K arası izlenirken, hafta sonu maç yayını yapan kullanıcılar 2K-5K arası izleyici tarafından takip edildi.
 
JAMMER İDDİASI
Bu yaşananların önüne nasıl geçileceği düşünülürken kulislerde flaş bir iddia gündeme geldi. Süper Lig ekiplerinin statlarına Jammer yerleştirileceği ve mücadeleler sırasında çalıştırılacağı iddia edildi. Ancak bunun iletişim hakkında engel olması düşündürüyor. Ayrıca böyle bir önlem alınması evden yayın yapanlara engel olamayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!