comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira'dan komondo eğitimi

27 Haziran 2015, Cumartesi 09:32
Vitor Pereira'dan komondo eğitimi

Takımın fizik gücü yetersiz olduğu için ikinci yarıda düşüş yaşadığı sonucuna varan Portekizli hoca, Topuk Yaylası'nda oyuncuları komando eğitimine tabii tutacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın imzayı attıktan sonraki 1 haftalık süreyi takımı incelemekle geçirdiği anlaşıldı. Takımın maç kasetlerini izleyen ve özellikle ikinci yarılarda hem performans hem de istatistiksel açıdan yaşanan düşüşleri tespit eden Portekizli teknik adam, ilk önce buna çözüm bulmayı planlıyor. Fizik gücünü yukarıya çekecek antrenman planlaması yapan Pereira ilk etapta bu eksikliği gidermeye çalışacak.

PROJE İÇİN YAYLA İDEAL YER
 
Sarı-Lacivertli ekibin Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki kamp programında da güce ve dayanıklılığa yönelik çalışmalara ağırlık verecek olan Pereira'nın komando eğitimi yaptıracağı öğrenildi. Pereira, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olduğu Topuk Yaylası'nın kamp için tercih edilmesinin de avantajlı bir seçim olduğuna dikkat çekiyor.
 
YOĞUN MAÇ PROGRAMI VAR
 
Pereira'nın ikinci aşamada ise yoğun bir özel maç programı var. Portekizli teknik adam 28 Temmuz'da oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar oyuncuları tamamen fit duruma getirmenin hesaplarını yapıyor. Bu yüzden de 8 hazırlık maçı oynamayı planlıyor. Yönetimle yapılan görüşmelerde bu rakiplerin kimler olacağı ve ne düzeyde maçlar yapılacağı da netleştirilecek. 
 
İLK BAKIŞTA PEREİRA
 
PORTEKİZLİ Hoca 2 günlük antrenman performansıyla farklı bir profil çizdi. F.Bahçeli mevcut oyuncu kadrosunun alışkın olmadığı anlayış, Kanarya'yı Avrupa standartlarına yaklaştıracak önemli mesajlar içeriyor. Ancak bunun bünyeye ne kadar uyacağını da zaman gösterecek.
 
İşte Pereira'nın göze çarpan ilk özellikleri.
 
‘Otorite benim' mesajı veriyor.
Mesafeli ama antipatik değil.
Az gülüyor, iş ciddiyeti fazla.
Başarı ve yükselme hırsı var.
Takdir ve cezaya önem veriyor.
Alaturka değil, çağdaş bir hoca.
Bilimsel gerçekleri önemsiyor.
Özgüveni ve disiplini yerinde.
Görevleri paylaşmayı seviyor.
Liderlik vasıfları üst düzeyde.
Sorumluluk duygusu yüksek.
Duygularını çok iyi yönetiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!