comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında havlu attı

25 Mayıs 2015, Pazartesi 21:58
Fenerbahçe şampiyonluk yarışında havlu attı

Süper Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluğu Galatasaray'a verdi.

Galatasaray'ın kazanması sonrasında şampiyonluk iddiasını son haftaya taşımak için mutlaka galip gelmek zorunda olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne gitme mücadelesi veren İstanbul Başakşehir'e konuk oldu. Dört kırmızı kart ve 4 golün atıldığı maç sonunda Galatasaray şampiyon oldu.

Sarı-lacivertlilerde Emenike sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemezken cezalı Gökhan Gönül'ün yerine sağ bekte Mehmet Topuz görev aldı. Ev sahibi ekipte ise Fenerbahçe ile özdeşleşen Semih Şentürk maça yedekler arasında başladı.
Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın kazanması sonrasında maça baskı altında başladığı hissedildi. İlk 15 dakikada Fenerbahçe varlık gösteremedi. İstanbul Başakşehir ise kanatlar üzerinden kontra ataklarla tehlikeli oldu. Bu pozisyonlardan birinde Mossoro gole çok yaklaşsa da kale ağzından topu auta gönderdi.

EMRE VURDU, VOLKAN ÇIKARDI

Fenerbahçe'nin ilk tehlikeli pozisyonu ilk yarım saatin sonlarına doğru geldi. Kuyt müsait pozisyonda topu kaleci Volkan Babacan'ın kucağına gönderdi. Düşük tempoda geçen ilk yarının son dakikalarında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Emre'nin serbest vuruştan nefis şutunu Volkan Babacan aynı güzellikte kurtardı.  Fenerbahçe'nin bir türlü istediği baskıyı kuramadığı ilk yarı golsüz sona erdi: 0-0

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!