comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Göksel Gümüşdağ: 'Fenerbahçe'nin maçlara çıkacağını düşünüyorum'

09 Nisan 2015, Perşembe 15:50
Göksel Gümüşdağ: 'Fenerbahçe'nin maçlara çıkacağını düşünüyorum'

Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Kulübü'nün uğramış oldukları silahlı saldırının faillerinin bulunana kadar maçlara çıkmama yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Fenerbahçe'nin maçlara çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Nişantaşı Üniversitesi'nin Kağıthane Yerleşkesi'nde İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve futbolcusu Semih Şentürk'le katıldığı bir organizasyondan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşdağ, Fenerbahçe camiasına tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, sarı-lacivertli kulübün "Bu olay aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde değiliz" açıklamalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Basın organlarının bazıları bu olayı çarptırılmış şekilde yansıttı. Riva'da yaptığımız futbol zirvesinde Fenerbahçe'nin yaşadığı elim saldırı sonucu, bu olayı kınamak adına kupa ve ligde maçların 1 hafta ertelenmesi kararı aldık. Fenerbahçe'nin açıklaması tamamen duygusallıkla, kolay değil stres içinde camia, söylendi. Fenerbahçe'nin tüm takımlarla maçlara başlayacağını düşünüyorum."

Süper Lig AŞ'nin kurulması için yapacakları toplantıyı Fenerbahçe'nin uğradığı saldırı nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini aktaran Gümüşdağ, Beşiktaş'ın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynama isteğiyle ilgili, "Beşiktaş stadımızı istediği sürece yardımcı olacağız" diye konuştu.

- Avcı: "Hayretler içerisindeyiz"

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığını dile getirerek, "Hayretler içerisindeyiz. Bu oyunu hep beraber sevdik. Bundan sonra da sevmek için futbolun paydaşlarının hep olumlu taraftan bakmaları lazım. Futbolu sevecen hale getirmek için oyunun olumlu taraflarına bakmamız lazım" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Villarreal Kulübü'ne transfer olan altyapıdan yetişen eski futbolcuları Cerem Talha Dinçer'in çok yetenekli olduğunu belirten Avcı, "Bu kulübümüzün vizyonunu gösterir. Teklif gelince tereddütsüz kabul ettik. Altyapımızdan bir oyuncunun yurt dışına gitmesi Türkiye'nin bakış açısını değiştirir. Kulübün vizyonu açısından böyle bir yol haritasını açtık" değerlendirmesini yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!