comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal'dan sert tepki!

09 Nisan 2015, Perşembe 12:40
İsmail Kartal'dan sert tepki!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, futbol takımına yönelik silahlı saldırının bir kesim tarafından yeteri kadar anlaşılmadığını belirterek, "Herhalde takımın yarısı ölseydi, yarısından fazlası sakat kalsaydı belki o zaman anlarlardı." dedi.

Kupa ve lig hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, sabah yapılan çalışmada basın mensuplarıyla sohbet etti. Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor'u 5 - 1 yendikleri maçın ardından dönüş yolunda Trabzon'da uğradıkları silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, "Elimizden geldiği kadar bu olayı unutmaya çalışıyoruz. Burada söylenecek bir şey yok aslında. Böyle bir şey Avrupa ve Türkiye'de ilk defa oluyor. Bu da bize yapıldı. Hiç kimseye yapılmaması lazım. Ne bize ne başka takımlarımıza sporcularımıza. Bu kabul edilecek bir şey değil." şeklinde konuştu.

"HEP BERABER UNUTMAYA MORALLENMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Olayın kolay unutulacak bir şey olmadığının altını çizen İsmail Kartal, "Bu takımın yaşadıkları 3 Temmuz'dan beri belli zaten. Onun için hep beraber elimizden geldiği kadar morallenmeye, yaşananları unutmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kimle konuşurlarsa konuşsunlar herkesin 'verilmiş sadakalarının' olduğunu dile getirdiğini anlatan Kartal, "Gerçekten de öyle düşündüğümüz zaman verilmiş sadakamız varmış, içimizden bir oyuncunun annesinin babasının duası veya muhtaç olan insanlara ettiğimiz bir yardım Allah bunun yüzü suyu hürmetine bizi çoluğumuza çocuğumuza bağışladı. İnanın düşündükçe, konuştukça büyük bir faciadan döndüğümüzü daha iyi anlıyoruz. Bu kadar büyük bir olay oluyor ve bir can kaybı olmadan, bir tane bile futbolcumuzun burnu kanamadan kurtuluyorsak düşünmek lazım. Sonuç olarak toparlanmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI İKİ KERE ARADI"

İsmail Kartal, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileriyle yakından ilgilendiğini dile getirdi. Kartal, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'nın kendisine teşekkür ediyorum, ilgilendi. Beni iki kere aradı, kaptanımızı başkanımızı aradı. Sağ olsun kendisi bu olaya duyarlılık gösterdi. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler."

LİGİN KAYDIRILMASI

Lig'in 1 hafta kaydırılması ve konudaki olumsuz düşüncelerle ilgili de konuşan İsmail Kartal, "Herhalde takımın yarısı ölseydi, yarısından fazla sakat kalsaydı belki o zaman anlarlardı. hala başka yerlerdeyiz, hala başka yerlerde bir şeylerin altında bir şeyler arıyorlar. Bunu o gün o otobüsün içinde olanlar yaşayanlar bilir." ifadelerini kullandı.

BİR BU KALMIŞTI, O DA OLDU(KURŞUNLANMA)

Kartal, 'Yakın zamanda bu futbolcuları Trabzon'a Rize'ye götürmek mümkün olur mu?' şeklindeki bir soruya da "Yakın zamanda tabii çok büyük tedirginlik olur. Çok şeylik olur. Şu anda o taraflarla ilgili deplasmanla ilgili çok şeyimiz yok. Sağ olsun ülkemizin en büyüğü olarak Cumhurbaşkanı bizi arayıp işi sahiplendi. Sonuçta burası Türkiye kimse yalnız değil. Bugüne kadar çok olay yaşadık. Kayseri'ye gittik. 2 bin kişi otele Trabzonlularla el ele yürüyüş yaptılar. Bizim otelin camları kırıldı, ama bunlar hiçbir zaman fazla gündeme getirilmedi. Son 3 - 4 senedir o kadar büyük olaylar yaşadık ki bir bu kalmıştı o da oldu. Hala insanlar bir şeyler arıyorlarsa söyleyecek bir şey bulamıyorum." cevabını verdi.

Yabancı futbolcuların olayla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise Kartal, "Bu olay olmaması gereken bir şey. Ülkemizin hiçbir sporcusuna antrenörüne yöneticisine, futbol takımlarına, hiçbir branştaki sporculara kulüplere yöneticilere yapılmaması gereken bir olay. Birkaç yıl önce yanlış hatırlamıyorsam Togo'da oldu. Avrupa'nın merkezinde bu kadar güzel bir ülke içinde olması, ülkemiz adına ve spor adına güzel şeyler değil. İnşallah bundan sonra olmaz." diye cevap verdi.

Kartal, psikolojik destek alıp almayacakları yönünde de "Kolay gibi görünüyor. Biz düşünüyoruz kendi içimizde, otobüs çarpsaydı devrilseydi ne olurdu, takla atsaydık denize uçsaydık ne olurdu? Bunların hesabını siz bizim yerimize kendinizi koyun. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya dik durmaya çalışıyoruz. Moral olarak hep beraber kendimizi toparlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Takıma izin verdiklerini hafta sonunu da izinli geçireceklerini dile getiren Kartal, "Bir şekilde de hepten geriye çekilip beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Antrenman yapmak da zorundayız. En azından kafalarımızı dağıtmak hem fizik olarak fazla düşmeden kendimizi hazır tutmalıyız." dedi.

"FATİH TERİM ARAMADI"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendisini arayıp aramadığıyla ilgili de Kartal, "Beni aramadı" demekle yetinirken, 'Bu sezon bir teknik adamın yaşayacağı çok şeyi yaşadınız. Psikolojik, saha içi, saha dışı. Şanssız bir teknik adamsınız. Bu takımı toparlamak da kolay değil' yönündeki düşünceye karşı da Kartal, şu ifadeleri kullandı:

"Sonuçta ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe'ye hizmet etmek içi buradayım. Olumsuzluklara rağmen takım olarak başta ben olmak üzere elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah her şey gönlümüze göre olur. Taraftarı camiayı mutlu ederek sezonu bitiririz. Türk sporuna hizmet eden bir antrenör olarak yapmam gerekenleri yapmaya çalışıyorum. Bunlar olsun istemezdik ama oldu. Hepsi bizim başımıza geldi. Oldu diye kenara çekilip kara kara düşünecek halimiz yok. Bu krizleri nasıl yönetebiliriz, antrenörlük burada ortaya çıkıyor biraz da. İnşallah yüzümüzün akıyla hepsinin üstesinden gelip sezonu en iyi şekilde şampiyon olarak bitirebiliriz diye düşünüyorum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!