comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe istatistiklerde ezeli rakiplerine fark attı

30 Mart 2015, Pazartesi 20:55
Fenerbahçe istatistiklerde ezeli rakiplerine fark attı

Fenerbahçe Süper Lig'de birçok istatistiktikte Beşiktaş ve Galatasaray'ı yanına yaklaştırmadı

FutbolArena Detay - Milli aranın ardından gözler yeniden Süper Lig'e çevrilirken Fenerbahçe'nin futboldaki en temel 6 istatistikte şampiyonluğun diğer iddialı takımları Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bıraktı.
 
Süper Lig'de 53 puanla 3. sırada bulunan Fenerbahçe, istatistiklerde ise 1. sırada yer aldı.
 
Sarı-Lacivertliler, maç başına 14.36 şut ortalaması yakalarken 5.8 ile isabetli şut ortalamasında da ilk sırada yer alıyor. Bu iki istatistikin ilk 3 sırasında ise Beşiktaş ve Galatasaray yer bulamadı. Fenerbahçe ayrıca şut ortalamasıyla Avrupa'nın en başarılı 10 takımı arasında yer alıyor.
 
Topa sahip olma istatistiğinde ise Fenerbahçe'nin %56 ile rakiplerine oranla üstünlüğü bulunuyor. Toplam pas ortalamasında ise Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı 7 pas farkla önde olduğu görülüyor. Sarı-Lacivertli takım Süper Lig'de 380 pas ortalamasıyla oynadı. Pas başarı yüzdesinde ise üç büyükler arasında sadece %1 fark var. Fenerbahçe %82 ile bu alanda da rakiplerini solladı
 
Süper Lig'de maç başına korner ortalamasında ise zirvede 6.60 ortalama yakalayan Fenerbahçe oldu.
 
Emre Belözoğlu fark
 
Oyuncu istatistiklerine bakıldığında ise başarılı pas istatistiği haricinde hiçbir istatistiktike Fenerbahçeli futbolcular başı çekmiyor.
 
Fenerbahçe'nin 35 yaşındaki kaptanı Emre Belözoğlu maç başına 52 isabetli pasla bu alanda Selçuk İnan ile birlikte zirveyi paylaştı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!