comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal'a tam destek

12 Mart 2015, Perşembe 09:18
İsmail Kartal'a tam destek

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler artık Kartal'a şampiyonluk yolunda daha güvenle bakıyor. Futbolcular da 'İsmail abileriyle' 4. yıldızı takacaklarına inanıyor.

Fenerbahçe'nin Kuyt'ın golüyle 1-0 kazandığı G.Saray mücadelesi, sarı-lacivertli camiada şampiyonluğa olan inancı pekiştirdi. Ersun Yanal'ın gönderilmesiyle görevi devralan, camia içinde bile 'yeterli' görülmeyen İsmail Kartal için de bu derbi 'güvenoyu alma' konusunda önem taşıyordu. Tecrübeli hoca çok üstün oynadıkları Galatasaray derbsindeki beraberlikle 'giden' şampiyonluğu 8 hamle ile çevirdi. 
 
PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK DE DEVAM ETTİ 
 
Derbi zaferi Galatasaray ile puan farkını 1'e indirdi, şampiyonluk yolunda F.Bahçe'yi G.Saray ve Beşiktaş kadar iddialı duruma getirdi. Hatta ezeli rakip karşısında 16 yılı geçen psikolojik üstünlük ile şampiyonluk yarışında bir adım da öne geçirdi. G.Saray zaferi F.Bahçe'ye baharı erken getirse de İsmail Kartal sürekli, "11 G.Saray maçımız daha var" diyerek oyuncularının rehavete girmesini engellemeye çalışıyor. 
 
KAMUOYUNDA DA DEĞERİNİ KATLADI 
 
Camiada "F.Bahçe için yeterli bir teknik adam değil. Bu ağırlığı kaldıramaz" denilen İsmail Kartal böylece yönetimden 'güvenoyu' aldı. Başkan Aziz Yıldırım derbi öncesinde, "İsmail Kartal takımın başında kalacak. Onun görev süresi derbi sonucu, hatta şampiyonluk ile orantılı değil" demişti. İsmail Kartal'ın oyuna akıllı müdahaleleri futbolcuların gözünde de değerini katladı. 
 
1-Maça Diego ile başlayıp, rakibe 'kazanacağım' mesajı verdi. Diego, Emre ve Mehmet Topal'la Galatasaray'ın pas trafiğini kesti.
 
2- EmenIke'yi forvetten aldı, G.Saray'ın "yumuşak karnı" sol taraftaki Olcan Adın üzerindeki baskıyı artırdı, Rakibi hücuma çıkarmadı.

3-Emenike ve Sow oyun içinde tam üç kez yer değiştirdi. Böylece G.Saray'ın dengesini bozdu, önlem almasına fırsat bile vermedi.
 
4-Yorulan Emenike'yi oyundan aldı, kaleye doğrudan giden, güçlü oyuncu Alper Potuk ile sol kanada da hareket getirdi.
 
5-Kötü oynamasa da Diego'yu çıkardı, Webo'yu sahaya sürüp Kamerunlu oyuncunun hava hakimiyeti ve fırsatçılığından faydalandı.
 
6-Webo'nun oyuna girmesiyle bir süredir forvete çekilen Kuyt'a partner de geldi. Çift forvete dönüldükten 4 dakika sonra Kuyt zaferi getirdi.
 
7-F.Bahçe 1-0 öne geçtikten sonra İsmail hoca yeniden tek forvete döndü. Moussa Sow'u çıkarıp ayağında çok top tutan Selçuk Şahin'i oyuna dahil etti.
 
8-Selçuk Şahin hamlesi ile orta sahayı kalabalıklaştıran İsmail Kartal, G.Saray'ın ataklarını başlamadan bitirdi, ustaca zamanı eritmeyi başardı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!