comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe, derbiye iddialı geliyor!

06 Mart 2015, Cuma 09:22
Fenerbahçe, derbiye iddialı geliyor!

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, kritik derbiye 2 gün kala meydan okudu.

Üst üste yaşanan puan kayıplarının ardından kadro tercihleri sorgulanmaya başlayan F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk kez çizgisinin dışında iddialı açıklamalar yaptı. Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak sezonun en kritik derbisinden ezeli rakipleri G.Saray'ı elleri boş göndereceklerini belirten başarılı teknik adam, futbolcularının sergilediği genel performansıtan memnun olduğunun altını çizdi.
 
Zirvenin 4 puan gerisine düşmelerinin çok da önemli olmadığını ve Kadıköy'e çıkarken psikolojik üstünlüğün yanlarında olacağına vurgu yapan İsmail Hoca, G.Saray'dan gelmesi muhtemel sürpriz hamlelere aynı şekilde karşılık vereceğinin de belirtmeden geçmedi. İşte Kartal'dan çok konuşulacak o sözler:
 
‘HÜCUMU DÜŞÜNÜYORUZ'
 
“Derbi maçın önemini söylemeye gerek yok. Futbolcularım sorumluluklarının farkında. İnanıyorum ki üzerlerine düşen görevi yapacaklardır. Taraftarımızın pozitif gücüyle G.Saray'ı yenmek istiyoruz. Futbolcularımın ayağı titremez, çünkü psikolojik üstünlük bizde. Bu maç için galibiyetten başka hiçbir skoru aklımıza dahi getirmiyoruz. Burası Kadıköy buradan çıkış yok. İnşallah pazar günü maçı alacağız.
 
Rakibimizin yapacağı sürprizlere oyun içinde hazırlıklıyız. Elbet bizim de sürprizlerimiz olacak. Bir oyun felsefemiz var. Kimin oynadığı önemli değil. Gördünüz işte genç oyuncularımızdan Uygar da oynasa, Ramazan da şans bulsa biz hücumu düşünen belli bir oyun şablonu olan bir takımız. Sistemimizi oturttuğumuz için eksik oyuncuların yokluğunda pozisyon bulmakta zorluk çekmiyoruz.” 
 
‘Her şeyi yapıp gol atamıyoruz'
 
“Puan kaybettiğimiz haftalardaki istatistiğimiz inananılmaz. Bu maçlarda elimizden geleni yaptık ancak bizi zafere taşıyacak golleri bulmadık. Kimse ‘F.Bahçe kötü oynayarak puan kaybetti' diyemez. Van Gaal'ın 2 hafta önce söylediği bir söz var ‘Bazen saha içinde her şeyi yapmak yetmiyor, önemli olan sonuçtur, goldür' diye. Bu söz tam da bizim durumumuzu özetliyor.
 
EvetKonya maçında eksiğimiz vardı ve kadro yapısını kurarken bundan dolayı zincirleme devam eden aksaklıklar oldu. Bu da beraberinde puan kaybını getirdi.”
 
‘Emenike'nin gol sayısı tabii az'
 
“Emenike maç içinde rakibi çok yıpratıyor ama 4 gol bulması az tabii. Diego da çok çalışıyor. Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal da Mersin karşılaşmasında dikkat çekenlerden biriydi. Futbolcularımın genel olarak sergilediği performanslardan memnunum.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!