comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

John Moshoeu'nin tedavisi sürüyor

26 Şubat 2015, Perşembe 13:30
John Moshoeu'nin tedavisi sürüyor

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Güney Afrikalı John Moshoeu'nun Johannesburg'taki hastanede tedavisi devam ediyor. Daha önce tek böbreği alınan Moshoeu'nun aynı sorundan hastaneye yattığı tahmin ediliyor.

‘Ayakkabı' lakablı Moshoeu'nun rahatsızlığı ülkesinde gündem olurken, Güney Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Danny Jordaan, "Moshoeau ülkemizin en seçkin efsanelerindendir. Onlar bize Afrika Uluslar Kupası'nı kazandırdı. Ümit ediyorum en kısa zamanda sağlığına kavuşur." sözleri ile duygularını dile getirdi. 
 
2 YILDIR TÜRK OKULUNDA SPOR KOÇLUĞU YAPIYORDU
 
Charlotte Maxeke Johannesburg Akademi Hastanesi'nden Moshoeu'yu ziyaret eden Pretoria'daki Türk okulu öğretmenleri Cihan Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada, "Ünlü fotbolcu son iki yıldır okulumuzda spor koçluğu yapıyordu. Öğrencilerimizi çok seviyordu. Okulumuzun fen ve matematik başarılarını her yerde anlatıyordu. 1 aydır hastanede yatıyor. Hastalığına uzun süre teşhiş konulamamış. Bizimle konuştu, sağlık durumu gayet iyi. Medyada çıkan ölüm haberlerinden çok rahatsız olduğunu ifade etti." dediler.
 
Moshoeu, Pretoria'daki Türk okulunun açılışında sunuculuk da yapmış, Türkçe ve İngilizce dua etmişti. 
 
1993-2003 yılları arasında Türkiye'de top koşturan Moshoeu, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor formalarını giymişti. Kendi ülkesinde de Giant Blackpool, AmaZulu, Kaizer Chiefs ve Alexandra United'da top koşturan Moshoeu, 73 kez de milli takım forması giydi.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!