comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Mert Günok'un başarısının sırrı

22 Şubat 2015, Pazar 09:08
İşte Mert Günok'un başarısının sırrı

F.Bahçe'nin 2. kalecisi, Volkan Demirel'i neden hiç aratmıyor? İşte cevabı: Mert Günok, hocası Murat Öztürk ile birlikte Manuel Neuer'in tüm özelliklerini inceliyor. Alman kalecinin stiline özel driller hazırlanıyor ve Mert de antrenmanlarda bu tekniklerle idman yapıyor.

Türkiye'nin 1 numaralı kalecisi Volkan Demirel'e PFDK'nın 4 maç ceza vermesi ve Tahkim Kurulu'nun da bu cezayı onaması sonrası F.Bahçe camiasında hiç kimse çıkıp da “Eyvah” demedi. Çünkü Mert Günok ne zaman forma verilse hazır. Volkan'ın cezalı olduğu çok kritik maçlarda görev yaptı, yapacak ama kimse kale konusunda ne teknik heyette, ne yönetimde ne takım arkadaşları arasında ne tribünde herhangi bir endişe taşımıyor. Mert hem çok formda hem de çok tecrübeli bir kaleci. Takımında ikinci isim olup bu kadar forma giyen ve Milli Takım kalesini koruyan başka bir kaleci yok.
 
BİR LİBERO AKLI VE TEKNİĞİ VAR
 
Mert'in yaşı 25 ama çok tecrübeli, çok yetenekli. Özel çalışmalarla F.Bahçe antrenörü Murat Öztürk'ün sürekli zinde tuttuğu bir oyuncu. Kaleciler için en zoru, uzun süre kaleye geçmedikten sonra oynayınca yaşanan konsantrasyon sorunudur. Ama Mert bu konularda çok iyi. İki özelliği ile dikkat çekiyor. 1-Ayaklarına çok hakim. Böylelikle bir libero gibi sürekli oyunun içinde ve top dağılımını, oyun başlangıcını, oyun kurgusunu belirleyen defansı yönlendirebilen bir oyuncu.
 
BÜTÜN DÜNYAYI TAKİP EDİYOR
 
Bir diğer özelliği ise  önsezisi çok kuvvetli. Sürekli penaltı kurtarıyor. Hatırlayın, 2011'deki şampiyonluk Mert'in Trabzon maçında kurtardığı penaltı sonrası ikili averajla geldi. Oyunun akışına göre sürekli oyunun içinde olduğu için doğru pozisyon alabiliyor. Ayrıca dünyadaki bütün spor aktivitelerini özellikle dünya futbolunu çok yakından takip ediyor. Sürekli Murat Öztürk ile hangi kaleci hangi maçta ne yaptı gibi teknik konuları tartışıyor. “Kim nasıl yapıyor?” sorusuna cevap arıyor.
 
HEP BİR ÜST HEDEFİ VAR
 
Son dönem Ballon d'Or'a aday olan Bayern Münih'in kalecisi Manuel Neuer'i inceliyor. Farkları ne diye bakıyor. Patlayıcı kuvveti, çabuk kuvveti veya süratte devamlılık ve benzeri gibi konuları Murat Öztürk ile konuşup onun için özel driller (çalışma tekniği) hazırlayıp o antrenmanları yapıyorlar. Yani kendisi için hep bir üste koyduğu hedefler var ve onları yakalamaya çalışıyor. 
 
DOĞUŞTAN KALECİ
 
Mert'in babası Mahir Günok, Trabzonspor'un eski kalecisi. Mert baba mesleğini yapıyor. Babasının da hem psikolojik hem de teknik anlamda sürekli desteğini alıyor. Babasıyla yaşıyor. Annesi  Necmiye Günok 2011'de vefat ettikten sonra aile tamamen kenetlendi. Kardeşi Merve de sporcu, profesyonel voleybol oynuyor. Mert'in kurtardığı penaltılarda babasının verdiği tüyoların da payı var. 
 
MERT'E BİR ŞEY OLURSA NE OLUR?
 
Fenerbahçe'nin antrenörü Murat Öztürk, Mert'i sürekli hazır tuttuğu gibi Erten Ersu'yu da hazır tutuyor. Altyapıdan gelen ve 4 yıldır A Takımla çalışan Erten, U21 maçlarında kaleye geçiyor. Gol yemeyen, antrenmanlarda da hocalarından sürekli takdir toplayan bir isim. Yani F.Bahçe'nin kalesinde soru işareti yok. Kaleciler çok formda ve hazır. “Mert'e de bir şey olursa ne olur?” sorusunun cevabı belli. Erten hazır. İsmail Hoca'dan tam not alıyor. 
 
ÖN PLANA ÇIKMAYI SEVMİYOR
 
Bir o kadar mütevazı. Önde olmayı sevmiyor. Kendisinden bahsedilmesinden hoşlanmıyor. Ama işini yaparken, çok ciddi ve çok hırslı. Antrenmana doymuyor. Örnek bir sporcu. Sessiz sakin. Sportif anlamda Volkan Demirel'in gölgesinde kalmış adam ama bir tarafıyla da çok özel bir insan. 
 
AVRUPA KULÜPLERİ PEŞİNDE
 
Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Mert'e Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da çok ciddi teklifler var. Ancak onun tercihi şimdiden belli. 
 
Fenerbahçe'de ikinci kaleci olmasına karşın gösterdiği performansla Milli Takım'a kadar yükselen Mert'in bu sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve talipleri çok fazla. Bir dönem Beşiktaş'ın transfer listesinde olduğu vurgusu da yapıldı. Yurt dışından da teklifler alıyor. Ama Mert'in gönlü sadece F.Bahçe'de. F.Bahçe'yi, bu camiayı çok seviyor. Gözünü burada açtı. Alt yapıdan yetişti. Yani sözleşme uzatmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
 
FENERBAHÇE'NİN BİR EVLADI
 
En çok takım ruhunu, takım aidiyetini, F.Bahçe'yi en çok hisseden futbolculardan bir tanesi. Sürekli altyapıya gidiyor. Küçük çocuklarla ilgileniyor. Farklı branşların maçlarına, basketbol, voleybol maçlarına gidiyor. Sürekli F.Bahçeli diğer sporcularla birlikte olmaktan, yaşamaktan büyük mutluluk duyuyor. Bazen basketbolcularla buluşup, basketbol oynuyor. Basketçilerle yemeklerde buluşuyor. Camianın bütün branşlarında Mert var ve bir şekilde bu camianın bir parçası olmanın tadını çıkarıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!