comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe, Süper Lig'in şut lideri oldu

18 Şubat 2015, Çarşamba 17:42
Fenerbahçe, Süper Lig'in şut lideri oldu

Fenerbahçe, Süper Lig'in en çok şut atan takımı konumunda...

FutbolArena - Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında rakiplerini şut yağmuruna tutan Fenerbahçe, Bordo-Mavili takım karşısında puan kaybetse de Gaziantepspor maçında 5 gollü galibiyet aldı.

Sarı Lacivertliler, Trabzonspor ile golsüz berabere kaldığı haftada rakip kaleye 34 şut bırakmış ve son 5 sezonun en yüksek değerine ulaşmıştı.
 
Süper Lig'de bugüne kadar oynanılan 20 maçta Fenerbahçe rakip kaleye tam 315 şut gönderdi. Fenerbahçe, attığı 315 şutta kaleyi 134 kez tutturdu. Fenerbahçe'yi 307 şut ile Kasımpaşa, 304 şut ile Bursaspor takip ediyor. Ligin zirvesindeki diğer takımlar Galatasaray ve Beşiktaş ise bu üç takımın gerisinde kalan ekipler oldu.  Beşiktaş'ın şut ortalaması 10. 3'te kalırken Galatasaray'ın maç başına şut ortalaması 11.8 oldu.
 
Fenerbahçe ayrıca maç başına 14 şut ortalamasıyla Avrupa'nın en çok şut çeken takımlarında üst sıralarda bulunuyor. Sarı-Lacivertlilerin maç başına gol ortalaması 1.8 olarak göze çarparken, bu alanda Bursaspor 2.1 ortalamayla başı çekiyor.

Öte yandan İstanbul Başakşehir'in Trabzonspor karşısında 3 gol yemesinin ardından ligin en az gol yiyen takımı Fenerbahçe (14) oldu.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!