comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin silahları Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bıraktı

17 Şubat 2015, Salı 11:00
Fenerbahçe'nin silahları Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bıraktı

Sarı Lacivertliler'in gol yükünü çeken 4 yıldızı, attıkları gollerle dikkat çekmeye başladı.

 Bu dörtlü, Galatasaray ve Beşiktaşlı rakiplerine fark attı. Özellikle ligin ilk yarısında performansları eleştirilen Emenike, Sow, Kuyt ve Webo'dan biri 49 dakikada bir gol atmayı başardı.
 
Fenerbahçe'nin forvet hattı sezon başından beri bir çok defalar eleştirilere uğradı... Sarı Lacivertliler forvetlerinin formsuzluğundan şikayet ederken Gaziantep maçında 3 golcü Emenike, Sow ve Kuyt golleri ve asistleri ile patlama yaptılar. Golcüler formda bir görüntü sergilerken başka bir gerçek daha ortaya çıktı. F.Bahçe'nin 4 forvetinin gol atma aralığı rakip takım forvetlerine göre çok daha düşük. Yani F.Bahçe forvetleri rakiplere göre daha golcüler. Beşiktaş'ı Demba Ba sırtlarken diğer golcüler yeterli destek vermedi. G.Saray'da ise yük Burak'ın üstüne binerken ona sadece Umut destek çıkabildi.
 
Demba Ba'ya yardım gelmedi
 
Fenerbahçe'nin golcüleri 49 dakikada 1 gol atarak rakiplerine göre daha az aralıklarla fileleri havalandırmayı başardı. 4 golcü toplam 23 gol atarken oynadıkları dakikalar göz önünde bulundurulduğunda rakiplerine fark attılar. Galatasaray'ın golcüleri Burak, Umut ve Sneijder rakip filelere 22 gol gönderirken 60 dakikada 1 gol atmayı başardılar. Beşiktaş golcüleri ise Demba Ba farkı ile ile F.Bahçe golcülerine yakın bir performans sergiledi. Siyah beyazlı golcüler 52 dakika 1 gol atarken Ba'ya diğer golcülerden çok fazla yardım gelmedi.
 
Devre arası yaradı
 
Ocak ayını olumlu değerlendiren sarı lacivertli golcüler forvet transferine engel olmayı başarıp, yerlerini garantiye aldılar.
 
Fenerbahçeli forvetler devre arasındaki ağır çalışma temposundan sonra formlarının zirvesinde çıktılar. Özellikle Kuyt gol yollarında ilk devreye göre çok daha etkili bir görüntü sergilirken Sow'un da Afrika Kupası'ndan golleri ile dönmesi İsmail Kartal'ın bu futbolcu ile ilgili endişelerini boşa çıkarttı. Fenerbahçe hatırlanacağı gibi devre arasında uzun süre bir golcü aramış ancak istenilen özelliklere sahip bir oyuncu bulunamayınca forvet arayışları son bulmuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!