comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şut ortalaması en yüksek takım Avrupa'da Fenerbahçe!

16 Şubat 2015, Pazartesi 12:30
Şut ortalaması en yüksek takım Avrupa'da Fenerbahçe!

Trabzonspor ve G.Antepspor maçlarında gösterdiği performansla alkış toplayan Fenerbahçe'de, süper istatistikler ortaya çıktı.

Trabzon kalesine 34 şut atıp gol atamayan, G.Antep kalesine çektiği 14 şutun 5'inde golü bulan sarılacivertliler, bu sezonki şut ortalamasıyla majör ligler ve Türkiye'de yer alan 116 takım arasında zirveye çıktı.

F.Bahçe Gökhan-Alves-Egemen-Caner dörtlüsüyle gol yemedi. Bu sezon ilk kez Erciyes deplasmanında bir arada görev yapan dörtlü bir arada oynadıkları 6 karşılaşmada rakibi kaleye yaklaştırmadı
 
BAYERN MÜNİH VE REAL MADRİD'İN GERİSİNDE KALINDI
 
Süper Lig'de geride kalan 20 haftada 35 gol atan Fenerbahçe hem hücumu hem de defansıyla parmak ısırtıyor… Trabzonspor ile golsüz berabere kaldığı haftada rakip kaleye 34 şut bırakan ve son 5 sezonun en yüksek değerine ulaşan F.Bahçe, G.Antep kalesine 14 şut çekerken 5 gol buldu. Kanarya, 20 karşılaşmada, maç başına 14 şut ortalamasına ulaşırken, Opta verilerine göre bu rakamla Avrupa'nın zirvesine yerleşti. Maç başı gol ortalaması ile ilk 10'a giremeyen F.Bahçe, şut ortalaması ile Bayern Münih ve Real Madrid gibi dünya devleri ile aynı oranı yakaladı. Sarı-lacivertlilerin ligde attığı gollerin yüzde 54'ü Sow, Kuyt ve Emenike'den geldi. Sow 8 gole imza atarken, Kuyt 7, Emenike ise 4 gol kaydetti. Ligin 16 maçlık ilk yarısında 1,56 gol ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe, ikinci yarıda 4 maçta 2,5 gol ortalaması yakaladı.
 
7 MAÇTA 1 GOL GÖRDÜLER
 
Fenerbahçe'de Gökhan, Alves, Egemen, Caner dörtlüsü bu sezon birlikte ilk kez 19 Aralık 2014 tarihinde Kayseri Erciyes deplasmanın forma giydi. Bu dörtlü o tarihten bu yana, yan yana görev yaptığı 606 dakika Fenerbahçe kalesini gole kapattı. Fenerbahçe 19 Aralık'ta başlayan süreçte sadece 18.haftadaki Karabük deplasmanında 1 gol yedi. Kalesinde golü gördüğünde dörtlü bozulmuştu. Maçın 66. dakikasında sakatlanan Gökhan'ın yerine Mehmet Topuz girmiş, Karabük golü 75.dakikada atmıştı. Son 7 maçında kalesinde sadece tek gol gören Fenerbahçe bu sezon yediği 14 golle son 10 yılın en başarılı dönemini yaşıyor. Kanarya'da defans hattı, Süper Lig'in en iyi defans hattında ikinci sırada. Ligin en uzun süre gol yemeyen defansları listesinin zirvesinde Başakşehir var.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!