comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de golcüler çalışıyor

15 Şubat 2015, Pazar 14:27
Fenerbahçe'de golcüler çalışıyor

Sarı-lacivertlilerin ligde attığı gollerin yüzde 54'ü Sow, Kuyt ve Emenike'den geldi.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda  Gaziantepspor'u 5-0 yenen Fenerbahçe'nin ligde attığı gollerin yüzde 54'ü Sow,  Kuyt ve Emenike üçlüsünden geldi.
 
Gaziantepspor filelerini 2 kez havalandıran Sow ile birer gol atan  Kuyt ve Emenike, sarı-lacivertli takımın 35 golünün 19'una imza koydu.
 
Ligde 8 gole ulaşan Sow, takımının en golcü oyuncusu olurken, Kuyt 7, Emenike de 4 gol kaydetti.
 
Sow, gol hasretine son verdi 
 
Gaziantepspor maçında 2 gol kaydeden Sow, ligde 5 haftalık gol  hasretine son verdi. Ligde 13. haftada Fenerbahçe'nin Medicana Sivasspor'u 4-1 yendiği  maçta 2 gol atan Senegalli futbolcu, daha sonra forma giydiği 5 lig karşılaşmasında golle buluşamadı. Ligin ikinci bölümünün ilk haftasında (17.  hafta) Kasımpaşa maçına Afrika Uluslar Kupası'nda olduğu için forma giyemeyen  Sow, 18. haftada Kardemir Karabükspor ve 19. haftada Trabzonspor maçlarında  ikinci yarıda oyuna dahil olmuş ancak gol atamamıştı.
 
Gaziantepspor maçında 2 gol birden atan Senegalli oyuncu, ligde bu  sezon gol sayısını 8'e yükseltti.
 
Kuyt son 4 maçta 3 gol attı 
 
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Kuyt ise son 4 lig maçında 3 gol  atarak, ligin ikinci bölümünde çıkışa geçti.
 
Ligin ilk 16 haftalık ilk bölümünde 4 gol kaydeden Hollandalı  futbolcu, ikinci bölümde 17. haftada Kasımpaşa'yı 3-0 yendikleri maçta 2 gol ve Gaziantepspor maçında da bir gol atarak, gol sayısını 7'ye çıkardı.
 
Emenike de gollere başladı 
 
Ligde ilk 16 haftalık ilk bölümde beklentileri karşılayamayan  Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, ikinci bölümde daha etkili  olmaya başladı. İlk 16 haftalık bölümde sadece 2 gol atan Nijeryalı futbolcu, ligin ikinci bölümünde ilk 4 maçta 2 gol kaydederek, ilk yarıdaki performansını yakaladı.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın eleştirilere karşın  ısrarla forma verdiği Emenike, 18. haftada Kardemir Karabükspor ve 20. haftada Gaziantepspor deplasmanlarında birer gol attı.
 
Sarı-lacivertlilerde genelde yedek bekleyen Webo 4 kez fileleri havalandırırken, Emre Belözoğlu da penaltılardan 4 gol attı. Alper Potuk 2, Caner  Erkin, Selçuk Şahin, Kadlec, Meireles, Bekir İrtegün ve Mehmet Topal da birer  gole imza koydu.
 
Gol ortalaması ikinci yarıda yükseldi 
 
Fenerbahçe'nin gol ortalaması ligin ikinci bölümünde arttı. Ligin 16 maçlık ilk bölümünde 25 gol kaydeden sarı-lacivertliler,  1,56'lık gol ortalaması tutturmuştu. İkinci bölümde 4 maça çıkan Fenerbahçe, 10  gol attı ve gol ortalamasını 2,5'e yükseltti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!