comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe, Ahmet İlhan'la anlaştı

14 Şubat 2015, Cumartesi 10:03
Fenerbahçe, Ahmet İlhan'la anlaştı

Fenerbahçe, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Karabükspor'un yıldız futbolcusuyla el sıkıştı.

Transfer dönemi bitmesine rağmen yeni sezonun çalışmalarına ara vermeden devam eden Fenerbahçe, ilk transferini yurt içinden yaptı.
 
Volkan Şen ve Ozan Tufan için girişimlerde bulunan Sarı-Lacivertliler sürpriz bir isimle anlaşmaya vardı. Karabükspor'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve milli takıma kadar yükselen Ahmet İlhan Özek ile her konuda anlaşma sağlandı. 
 
27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Bu nedenle Fenerbahçe bonservis bedeli ödemenen transferi bitirecek. Ahmet İlhan, önümüzdeki sezondan itibaren Sarı-Lacivertli formayı giyecek.
 
Fırtına gibi döndü
 
2012 yılında Manisaspor'dan Karabük'e transfer olan Ahmet İlhan Özek, ilk sezonunda büyük bir patlama yaptı. 30 maçta 8 gol atıp, 5 asist yaptı. Ligin en fazla dikkat çeken kanat oyuncularından biri oldu. Geçtiğimiz sezonu 31 karşılaşmada 1 gol ve 4 asistle tamamlayan 27 yaşındaki futbolcu, bu sene sakatlık kabusu yaşadı. Bu nedenle 2 ay sahalardan uzak kaldı ve ligde sadece dört karşılaşmada forma giydi. Sakatlıktan kurtulan Ahmet, kupadaki Mersin mücadelesinde bu sezonki ilk golünü kaydetti.
 
6 kez milli oldu
 
Ahmet İlhan Özek, 6 defa Ay-Yıldızlı formayı giydi. Milli takımdaki ilk ve tek golünü Kosova ile oynanan özel maçta atan 27 yaşındaki oyuncu, en son 3 Eylül 2014'te Danimarka ile oynanan hazırlık mücadelesinde 45 dakika forma şansı bulmuştu.
 
Şimdi sırada Volkan & Ozan var
 
Yeni sezonda takımlar 14 yabancı oyuncuyu kadroda bulundurabilecek. Ancak İsmail Kartal buna rağmen takımın iskeletini yerli isimlerden kurmak istiyor. Bu nedenle yurt içinde transfer çalışmaları sürüyor. 
 
Fenerbahçe'nin sıradaki hedefi Volkan Şen ve Ozan Tufan. Kartal'ın kadroda görmeyi çok istediği iki oyuncu için yönetim sezon sonunda Bursaspor'la masaya oturacak. Sarı-Lacivertliler'in bu iki isimi kadrosuna katması halinde yurt içi transferini kapatması ve yabancı oyunculara yönelmesi bekleniyor. İsmail Kartal'ın önümüzdeki sezon Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek'i da sürekli A takım kadrosunda tutacağı öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!