comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal, Emenike'den neden vazgeçmiyor?

10 Şubat 2015, Salı 09:05
İsmail Kartal, Emenike'den neden vazgeçmiyor?

F.Bahçe'nin hocasının, eleştirilerin odak noktasını oluşturan Nijeryalı yıldıza yedek kalmaktan diğer takım arkadaşlarına oranla daha çok etkilendiği, çabuk küsüp sinirlerini kontrol edemediği için şans tanıdığı öğrenildi.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana en çok eleştirilen isimlerin başında Emmanuel Emenike geliyor.
 
Teknik Direktör İsmail Kartal ise son Trabzonspor maçında da birçok fırsatı değerlendiremeyen Nijeryalı futbolcudan bir türlü vazgeçmiyor.
 
Afrika Kupası'ndan formda ve fit dönen Moussa Sow ile bu sezon toplamda 9 gol atan Webo elinde olmasına rağmen Kartal'ın, Trabzonspor maçına da Emenike ile başlaması sürpriz olarak karşılanmıştı.
 
İsmail Kartal'ın bu oyuncudaki ısrarının temel sebebinin ise Emenike'yi kaybetmemek olduğu öğrenildi. Webo ve Sow'a göre reaksiyonları daha sert olan yıldız futbolcunun oynamadığı zamanlarda çok çabuk küsmesi ve sinirlerini kontrol edememesi nedeniyle daha fazla tercih edildiği belirtildi. Kulübede oturduğu zaman bundan psikolojik olarak fazla etkilenen Emenike takım içindeki huzuru da bozuyor.
 
Moussa Sow ve Webo ise hocanın tercihlerini daha olgun karşılıyor.
 
Tercihte zorlandı
 
Teknik Direktör Kartal'ın son Trabzonspor maçı için Emenike ve Sow arasında tercih yapmakta uzun süre zorlandığı ve maç günü seçimini Nijeryalı oyuncudan kullandığı öğrenildi.
 
Trabzon'nun ileri çıkışlarda arkada bırakacağı boşlukları değerlendirmede Sow da Emenike kadar etkili olabilirdi. Ancak Kartal, Emenike'nin çabuk demoralize olması ve bir hafta önce Karabük'e gol atmasının da etkisi ile Nijeryalı'da karar kıldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!