comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi

07 Şubat 2015, Cumartesi 22:28
Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yorumladı.

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yorumladı.

İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri:
"Açıkçası kalecinin futbolda ne kadar önemli olduğunu, Ersun Yanal, PTT1. Lig'de şampiyonluğa oynayan Kayserispor'dan Hakan Arıkan'ı transfer ederek gösterdi. Hem geçtiğimiz hafta Kayseri Erciyesspor maçının son anlarında hem de bugün maçın tamamında çok başarılıydı."

"YANAL BU KADAR MAHKUM..."

"Ersun Yanal, çalıştırdığı bütün takımlarda bu kadar mahkum bir oyun oynamamıştır. İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemi etkilemiştir. Nasıl etkilemiştir? Trabzonspor'u ezdirmemiştir. Bülent Yıldırım zor şartlarda hazırlandığı maça psikolojisi etkilenmiş olarak çıktı. "Trabzonspor hakemle puan aldı" asla demiyorum. Ama %50 - %50 olmadı."

"Bir yanda "1 puan cepte" diyen bir teknik adam, diğer yanda ise 1 puana razı olan bir teknik adam var. İsmail Kartal, oyunun sonunda 4-3-3'e döndü. İsmail Kartal, bir sürü problem çözdü. İnsanlar problem çözerken hata da yapabilir. Ama Diego oyunda kalmalıydı. Takımın coşkusu var, rakibi sürekli zorluyor, kim lazım. Problemi çözecek oyuncu lazım. Webo, Emenike, Sow tamam ama Diego da kalmalıydı."

"TARAFTAR MUTLU OLMUŞTUR..."

"Rakipten tehlike görmediğiniz anda 4 tane stoperle oynayamazsınız. Fenerbahçe bugün 2 puan kaybetti ama taraftarı bu oyundan mutlu olmuştur. Trabzonspor, amblemi, kalecisi ve stoperleriyle defans yaparak 1 puanı almıştır. Trabzonspor'un son yarım saatte kaleye 1 şutu yok. Trabzonspor taraftarı puandan memnundur ama oyundan memnun değildir."

"Maç öncesi İsmail Kartal'ın kafası karışık diye düşündüm ama maç önü açıklamasını dinleyince saygı duydum. Geçen haftaki kadroyu bozmak istemedi. Samandıra'da yaşayan biz değiliz, hoca. Şartlar hocayı bu şartlara götürmüş. İsmail Kartal'ın rakip takım da atak yapmayınca ne yapmam lazım dedi. Emenike, Webo, Sow tamam ama bu Meireles değil. Dönen toplar zaten sizde kalıyor. Diego'yu çıkarması dışında herşeyi yaptı. İsmail Hoca'nın teşhisi doğru ama ilacı yanlış kullandı."

"İsmail Hoca, "Kuyt'ı neden çıkardı" demem. Kuyt'ın performansı düşüktü. 3 hafta üst üste oyundan çıkmaya başladı. İsmil Hoca, şu anda Kuyt'ı götüremiyor. Böyle görünüyor. Kuyt'ı çıkardığında Webo'yu merkeze, Emenike'yi çizgiye almanız lazım."

"YANAL'A SAYGI DUYULMALI..."

"Ersun Yanal saygı duyduğum ve saygı duyulması gereken bir takım ama bugün 3. ligden de bitr tekbik adam getirseniz aynı oyun planında oynardı. Ersun Yanal'ı 1 puanı korumak için hamleler yaptı ve bunda başarılı oldu. Hakan Arıkan'ın da muhteşm oyunu da bunda etkiliydi."

"CARDOZO VE EMENIKE YER DEĞİŞTİRSE..."

"Fenerbahçe'nin bir tane santraforu var o da Webo. Kuyt da, Sow da, Emenike de kırma santraforlar. Devre arasın Mehmet Demirkol ile konuştuk ve çok enteresan bie şey söyledi. Benim de çok hoşuma gitti. İkinci yarıda Cardozo ve Emenike yerde değiştirse çok değişik bir maç olurdu dedi. Trabzonspor, Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu Trabzon'da oynasın Cardozo 25'ten aşağı atmaz."

"Mehmet Ekici'ye haksızlık yapmayalım. Alex tarzı kimlik dışında biraz daha orta sahaya dönğk bir forvet arkası oyuncusu. Fuıtbol oyununu iyi bile ama güçlü bir oyuncu değil. Özer, ofansif koşan bit oyuncuduçTopu da iyi kullanır. Finale baktığımızda defansif anlamda Mehmet Ekici de Özer de arıza yaratır. Ersun Yanal'ın Yusuf Erdoğan'dan Caner Erkin yaratma isteği macera aramaktır. Uğraşmayacaksın, olmaz."

"Fenerbahçe'de bugün en çok Gökhan'ı beğendim. Alper'in daha iyi olmasını beklerdim ama Alper bugün saman alevi gibiydi. Genel olarak takımı beğendim. Fenerbahçe, adı gibi oynadı. Deplasmanlarda kazanılan maçlar bu maçta krediyi getirdi."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!