"/> ">

Fenerbahçe Fenerbahçe

Raul Meireles: 'Avrupa'da oynamamak...'

02 Şubat 2015, Pazartesi 12:50
Raul Meireles: 'Avrupa'da oynamamak...'

"Fenerbahçe gibi büyük bir takım için bu kadar uzun bir süre Avrupa'da oynamamak çok üzücü bir durum"



Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, bu sezon şampiyon olmalarının kendileri için çok önem taşıdığını söyledi.

Meireles, Fenerbahçe Dergisi'nin şubat sayısında yer alan röportajında, cezaları nedeniyle Avrupa kupalarına gidememelerini değinerek, "Fenerbahçe gibi büyük bir takım için bu kadar uzun bir süre Avrupa'da oynamamak çok üzücü bir durum. Bu yıl bu nedenle ligde şampiyon olmak çok önemli. Tüm taraftarlarımız, tüm oyuncularımız bunun bilincinde. Avrupa'daki maçlar her zaman en güzel ve en üst düzey maçlardır. Avrupa'da oynamak için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a karşı deplasmanda oynadıkları derbinin kendisi için çok iz bırakan bir karşılaşma olduğunu kaydeden Portekizli futbolcu, maçtan sonra konuşulanların ve verilen tepkilerin, sahada olanlarla çok fazla örtüşmediğini belirtti.

Meireles, hedeflerinin çok net olduğunu vurgulayarak, "Motivasyonumuz da bu doğrultuda çok net; inişli çıkışlı değil. Zaten son derece tecrübeli oyunculardan oluşan bir takımız ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda çalışmayı çok seven genç oyuncularımız var. Bu yüzden motivasyon bizde hiçbir zaman eksik olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Chelsea'da oynadığı dönemde, milli takım kampındayken son dakika Fenerbahçe'ye imza attığını hatırlatan Meireles, şöyle devam etti:

"O imzayı attığım için çok mutluyum. Çok önemli ve doğru bir imza attığımı düşünüyorum. Kendimi bu ailenin bir parçası olarak hissediyorum. Çok tutkulu taraftarlara sahip olan bir kulüp. Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe'yi adeta bir dine inanır gibi yaşıyor. Burada çok mutluyum. Kontratımın sonuna kadar burada kalmak istiyorum. Bu takım için en iyisini yapmaya çalışıyorum."

Portekizli futbolcu, ligin ilk yarısında oynadıkları maçlarda statlarının dolu olmadığını belirterek, "Fenerbahçe Stadı'nın dolması bizim için çok önemli. İkinci yarıda onların enerjisiyle gücümüze güç katmak istiyoruz. Tüm arkadaşlarımla beraber her gün takımın hedeflerine ulaşmak için çok çalışıyoruz. Bu takım, kazanmak hedefiyle kurulmuş bir takım" diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!