comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin kadın taraftarları örnek gösterildi

27 Ocak 2015, Salı 19:28
Fenerbahçe'nin kadın taraftarları örnek gösterildi

Rus futbolunun yetkilileri tribün teröründen kurtulmak için seyirci profili üzerinde durdu. Bu konuda da Fenerbahçe'nin kadın ve çocuk taraftarları örnek gösterildi. 

FutbolArena Dış Haberler - Rus futbolunda son yıllardaki en büyük sorun tribün terörü ve ırkçılık. Federasyon ve Spor Bakanı Vitaly Mutko zaman zaman bu konuyu gündeme getirseler de herhangi bir çözüm üretemedi. Üstelik tıpkı Türkiye'de olduğu gibi Rusya'da da ciddi şekilde statlar boş. Ancak bu boşluğa rağmen taraftar grupları ligde ve Avrupa kupalarında çıkardıkları taşkınlıklar nedeniyle sürekli olarak kulüplerinin ceza almasına neden oluyor. Yakın zamanda CSKA Moskova, aldığı tribün cezalarının yanı sıra Avrupa'dan men riskiyle bile karşı karşıya kalmıştı. Bunun yanı sıra Rusya Premier Ligi'nde her hafta yakılan ve daha sonra sahaya atılan meşaleler yüzünden kulüpler para cezasına çarptırılıyor. 
 
Geçtiğimiz günlerde Lokomotiv Moskova'nın kadın başkanı ve aynı zamanda İcra Kurulu üyesi olan Olga Smorodskaya bu konu hakkında enteresan bir öneri getirdi. 
 
Fenerbahçe'nin kadın ve çocuk taraftarları örnek gösterildi
 
Olga Smorodskaya, tıpkı bir dönem Süper Lig'de verilen seyircisiz oynama cezalarında sadece kadın ve çocukların maçları izleyebilmesi gibi bir uygulama getirilebileceğini savundu. Bu öneriyi savunurken de Süper Lig'de 3 büyüklerin ,hatta özellikle Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu stadında kadın ve çocukların önünde oynadığı maçlar örnek gösterildi.



Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Fenerbahçe-Manisaspor karşılaşmasında tribünlerde 40.000'den fazla kadın ve çocuk taraftarlar yerini almıştı. Rusya'da bu öneri sunulmasına rağmen Rus kadınları ile Türk kadınlarının futbola duyduğu ilgi arasındaki farktan da bahsedilirken, tribünlerde benzer bir doluluk oranının tabi ki beklenmeyeceği belirtildi. Ancak bu sayede tribün terörünün bir nebze azalacağı ve haliyle kulüplerin de bu konudan daha az canlarının yanacağı düşünülüyor. Ancak diğer yandan ise kadın ve çocukların çığlıklarının bir nevi gürültü kirliliği yarattığı, bunun da futbol ortamına olumsuz etki yaptığı söylendi. 
 
Haber: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!