comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bülent Uygun: 'Aziz Yıldırım'ı sevmem!'

01 Ocak 2015, Perşembe 18:28
Bülent Uygun: 'Aziz Yıldırım'ı sevmem!'

Kariyerini Katar'da sürdüren Bülent Uygun suskunluğunu TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına bozdu.

İşte Bülent Uygun'un şike süreci,  Katar günleri, Aziz Yıldırım, İsmail Kartal ve Türk futbolu ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar.
 
Kumpas kurbanıyım!
 
Hem hayatınızın hem de kariyerinizin en kötü günlerini 3 Temmuz sürecinde yaşadınız?
 
Türkiye'nin kötü günleriydi! İnsanlar haksızlığa uğradığında nasıl tepki vereceğini hep düşünür. Vatana hainlik derecesinde yapılanları gördükçe, bu süreç içinde yapılan kumpasları bildikçe, bizlere Genelkurmay başkanına, Cumhurbaşkanına yapılan kumpaslara kadar hepsini biliyorum. Hazırlanan bu kumpasla ülkemizi büyük zarara uğrattılar. Bize yapılanları söylediğimizde görmezden gelenler  kendilerine yapılınca ayağa kalktılar, isyan ediyorlar. 3 Temmuz sürecinde yapılanları mahkeme başkanına olanları anlattığımda dudağını ısrmıştı. ‘7 ay seni yatırdım sana suçsuzsun diyemem. verelim yargıtay bozsun 'dedi. Yargıtay bozdu.
 
Yargıda aklandınız mı?
 
Şikeden aklandık Allah'a çok şükür. Yeniden yargılanacağız. Süreç içinde her şey ortaya çıkacak. 
 
Sayfalarca tapeler çıktı?
 
Bülent Uygun 'un tapesi yoktu!
 
Ülkede kimi şike yapıldı kime yapılmadı görüşünde. Sizce Türkiye'de şike var mı?
 
Futbolcular büyük para kazanıyor. Ben 30-50 bin ile suçlandım. Benim sözleºmemde trilyon yazıyor. Adını bile anmayacağım bir kadın yüzünden beni bu kumpasın içine ittiler. Karalamaya çalıºtılar. O zaman içeri girerken de baºımız dikti çıkarken de gülerek çıktık.
 
Türkiye'de şike var mı?
 
Yok. Türkiye 'de şike yapılacağına inanmıyorum. Bir fanusun içindeyiz. 250 futbolcu var. Bu iºlere girerseniz bunu bütün camia duyar. Bir daha futbol oynayamazsınız. Dolayısıyla şikenin olma ihtimali zaten yok. Bu kumpasın ayak oyunlarıydı.
 
Karşı dava açacağım!
 
Kariyerinizi geriye götürdü aklanırsanız karşı dava açacak mısınız?
 
Karıyerime çok zarar verdi. Dava açacağım hem Türkiye 'de hem de insan hakları mahkemesinde karşı dava açacağım. Beni madur ettiler. Benim büyük takımlarda belki milli takımda çalışmamın önüne geçtiler. 
 
Türk futbolu battı!
 
Türk futbolu doğru yönetiliyor mu?
 
Kesinlikle hayır. Faruk Süren zamanında doğru planlamayla Galatasaray UEFA 'yı kazandı.  Proje üretilmeli ama maalesef üretilmiyor.

TFF Başkanı olmak ister misiniz?
 
Olmak isterim benden ne farkları var. Aksine Onlara futbol topunu versem 3 kere sektiremezler. Ben 25 yıldır futbolun içindeyim topla her türlü oynarım. İçerdeki sıkıntıları bilen birisi olarak projeler de üretirim. Bu kadar net ve kesin. Bir gün gel bu makama otur derlese yaparım. Ama bu konjüktürde bu mümkün değil. Çünkü kimse bırakmak istemiyor. Herkes futbolu bizde iyi biliyor. Türkiye 'de futbol battı.
 
İsmail Kartal'ı takdir ediyorum!
 
İsmail Kartal'ın Fenerbahçe performasnını başarılı buluyor musunuz?
 
Mecnun Odyakmaz çok özel bir insandır. Sivas onunla gurur duymalı. Bana çok güvendi. Sportif Direktör olarak bana yol açtı. İsmail Kartal'ı Sivas'a biz getirdik. İsmail Kartal dünyaca ünlü hocalarla çalıştı. Çok önemli bir teknik adam. Fenerbahçe 'nin kadrosu yaşlı. Yaşlı kadro için antrenman programı  iyi planlanmalı. İsmail hocanın yerinde kim olsa bu sorunları yaşardı. Takımın performası yavaş yavaş yükseliyor. Bir önceki teknik adam da olsa bu durum aynı olurdu. Yaşadığı sıkıntılara rağmen iyi gidiyor. İlk yarıyı ya lider ya ikinci bitirir. İsamil hocanın performansı çok kimseyi tatmin etmese de verdiği mücadeleden dolayı İsmail Kartal 'ı takdir ediyorum.
 
Orada çalışan ilk Türk antrenörüm!
 
Neden Katar'a gittiniz?
 
Hem benim hem de Türk antrenörlüğü için çok önemli bir süreç. Orta Asya 'da çalışan ilk Türk teknik direktörüm. Önemli bir teklifti. Benim çalışma metodlarımı incelemişler.  Karıyerim için önemli bir adım olarak gördüm ve bir senedir oradayım. Orada bir Türk spor elçisi gibi hizmet ediyorum. Hayalim 2022 yılında Türkiye ve Katar 'ın final oynamasını istiyorum. Katar'a gitmek benim karıyerim için geriye değil ileriye götürdü.
 
Oyuncularla diyaloglarınız nasıl?
 
Oraya gittiğimde oyuncularla toplantı yaptım. ‘Ben anlını öpmek için futbolcu aramam anlı öpülecek futbolcu ararım ' dedim. Sahada verdiğim görevleri en iyi şekilde yapacaksınız. Giydiğiniz formanın hakkını vereceksiniz dedim. Tüm futbolcular bana çok inandı. Ve önemli başarılar yakaladık.
 
Sosyal hayata alışabildiniz mi?
 
Oradaki hayat benim yaşadığım gibi. Namaz zaten benim için de önemli. Antrenmanları Namaz saatlerine göre ayarlıyorum.  Çünkü orada namaz çok önemli. Ezan okunduğunda hemen namaz kılıyorsunuz.Hayat orada namaza göre ayarlanıyor. Futbolcular da namazını kılmak istiyorlar. Oyuncular da hem ibadetini hem de işini yaptığı için çok mutlu oluyorlar.
 
Tuncay Şanlı'dan memnun musunuz?
 
Tuncay önemli bir futbolcu. Bazen insanlar karıyer planlamasında hatalar yapabilir. Tuncay da hata yaptı. Fenerbahçe 'ye dönemeyince psikolojik olarak etkilendi ve düşüşe geçti. Tuncay  geldiğinden beri çok önemli katkı veriyor. Goller atıyor. 40- 50 derece sıcakta 11-12 km koşuyor. İyi ki almışım çok memnunum. Başka oyuncular da almak isterim Türkiye 'den.  Ama takımın ekonomisi buna uygun değil. 
 
Aziz Yıldırım'ı sevmem!
 
Aziz Yıldırım'ı çok sevmem. İnsanlara değer verdiğini düşünmüyorum. Kendi işleri için yaşar. Ben Sivasspor'da şampiyonluğa giderken çok fazla hakem hatası yaşanmıştı. Yedek kulübesini kırdığım bir maç sonrası ‘Ben olduğum sürece Fenerbahçe'de olamaz' dedi. Aziz Yıldırım'a çok büyük kumpaslar kuruldu. Bir nevi hesaplaşmaydı. O sürecin içinde yapılan kumpas ve oyunlar Ergenekon ve Balyoz  gibi oynanan oyundu. Aziz Yıldırım'ı Karagah örgütüne bile soktular. Sonra Ergenekon'a sokmaya çalıştılar. Kanun çıkmadan önce Beşiktaş Bursaspor maçı öncesi adamların bıçaklanmasına neden oldular. 
 
Aziz Yıldırım düğünüme gelmedi nasıl üyesiyim!
 
Aziz Yıldırım'a yapılan bir kumpastan dolayı ceza yattım ama Aziz Yıldırım düğünüme bile gelmedi. Ben Aziz Yıldırım'ın örgütünde nasıl üye olayım ki. Yapılanları aklı başında zeki adamlar çok iyi analiz etti. Fanatiklerin söylediklerini de ciddiye almıyorum.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!