comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Erman Toroğlu: 'O kol niye havada'

20 Aralık 2014, Cumartesi 12:01

Yorumcu Erman Toroğlu, SAİ Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçındaki tartışmalı penaltı pozisyonu için, "Net penaltı. Her ne şekilde olursa olsun kollarını kaldırdığın an veya kollarını vücut aksiyonuna uydurmadığın an bunun yorumu şudur; top geçmesin!" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan SAİ Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçını, sarı lacivertli takım 1-0 kazanırken, tek gol Emre Belözoğlu'nun penaltı vuruşundan geldi. Ancak ev sahibi Erciyessporlular bu penaltıya itiraz etti. Aralarında Merkez Hakem Kurulu'nun eski başkanı Mustafa Çulcu'nun da bulunduğu bazı hakem hocaları, penaltının haksız olduğunu savundu.
 
Yorumcu Erman Toroğlu ise bugün Fotomaç Gazetesi'nde yayımlanan yazısında pozisyon için farklı bir yorum yaptı. İşte Toroğlu'nun yazısındaki o bölüm:
 
"Çok iyi biliyorum ki, şimdi herkes penaltıyı tartışacak... Beyler, pozisyon yoruma açık değil. Net bir penaltı. Sen istersen yere düş, istersen havada kal! İstersen, ayaklarının üstünde kal. İstersen yüzün topa dönük olsun. İstersen yüzün kaleye dönük, arkan topa dönük olsun. Her ne şekilde olursa olsun kollarını kaldırdığın an veya kollarını vücut aksiyonuna uydurmadığın an bunun yorumu şudur; top geçmesin! "
 
Top geçmezse hakem de böyle dün akşamki gibi penaltıyı verir. Sen futbolcu olarak diyebilirsin ki, "O kolumu nereye sokacağım? " Sen futbolcu olarak o kolun oraya niye kalktığını çok iyi biliyorsun. Ama şunu bilmiyorsun, "Senin kalecin Gökhan düzgün bir kaleci" Dün gece hata yapmadı.
 
Zaten pozisyonu olmayan maçta çok zor bir top çıkardı. Morali yerindeydi. Sen bu hareketi yaparak ona güvenmediğini gösteriyorsun ve takımını da yakıyorsun."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!