comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emmanuel Emenike sonunda patladı!

18 Aralık 2014, Perşembe 10:55

Fenerbahçe'nin Nijeryalı yıldızı Emmanuel Emenike, son dönemdeki form düşüklüğünü oynadığı pozisyona bağladı. 

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla ligde 2 gol atan Emmanuel Emenike, gol sayısındaki düşüşlü kanatlarda oynamasına bağladı. Emenike, sarı lacivertlilerin kendisine gol vuruşunu geliştirmesi için özel bir antrenman yaptığı yönündeki iddiaları ise yalanladı.
 
Afrika basınına konuşan Emenike, "Her golcünün kendi dezavantajları vardır fakat gelişim göstermesinin en iyi yolu, onun daha iyi bir pozisyonda oynamasına yardım etmektir. Gerçekten goller atmak istiyorum fakat kanatlarda oynamamın düşündüğüm kadar yardımı olmuyor" dedi.
 
Bir maçta birden fazla gol atmayı sevdiğini ancak bunu daha işlevsel bir pozisyonda oynadığı zaman yaptığını dile getiren 27 yaşındaki golcü, "Doğruyu söylemek gerekirse, baskı altında değilim. Kendi mevkimde oynadığım zaman yeteneğime her zaman güveniyorum. Eğer çoğu zaman kanatlarda görevlendirilirsem, goller atma şansım yok" diyerek kanat oynamasından yakındı.
 
Emenike, "Kale önünde neler yapabileceğimi herkesin bildiğine inanmak istiyorum. Bu açlığımı ve kabiliyetimi yitirmedim. Gücüm eksiksiz ve goller en iyi zamanda gelecek ancak alışık olmadığım bir pozisyonda oynayarak değil" ifadelerini kullandı.
 
Son maçlarda çerçeveyi tutturamayan bu nedenle de Fenerbahçe'nin, kendisine gol vuruşunu geliştirmesi için özel bir antrenman yaptığı yönündeki iddialara da cevap veren Emenike, "Özel antrenman derken neyi kastettiklerini anlamıyorum; zihinsel ve fiziksel olarak iyiyim, oldukça zindeyim" diye görüş bildirdi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!