comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman, 'kazanan' kadroyu bozacak mı?

06 Ekim 2012, Cumartesi 12:34

DERBİYE DOĞRU - Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta maçında Beşiktaş ile Kadıköy'de karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, kazanan kadroyu bozmayı düşünmüyor.

Spor Toto Süper Ligin derbi mücadelesinde yarın Beşiktaşı konuk edecek Fenerbahçede tek hedef galibiyet. UEFA Avrupa Ligi (C) Grubundaki ikinci maçında deplasmanda Almanyanın Borussia Mönchengladbach takımına karşı 4-2 kazanarak moral bulan sarı-lacivertli ekip, Süper Ligde de Beşiktaş karşısında kazanmayı hedefliyor. Ligin 6. haftasındaki Kasımpaşa mağlubiyeti (2-0) sonrası oluşan olumsuz havayı Avrupa arenasında ortaya koyduğu oyun ve aldığı sonuçla dağıtan sarı-lacivertli ekip, ezeli rakibine karşı Kadıköyde kazanarak, üst üste ikinci resmi maçından galip ayrılmak istiyor. Süper Ligdeki son iki maçında Trabzonspor (0-0) ve Kasımpaşaya (2-0) karşı toplam 5 puan yitiren Fenerbahçe, derbi mücadelesiyle ligdeki kötü gidişine son vermeye çalışacak. Fenerbahçede teknik direktör Aykut Kocamanın ilk 11 kurgusunda fazla değişiklik yapmaması bekleniyor. Yobonun dizindeki sorun nedeniyle Borussia Mönchengladbacha karşı UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde ilk 11de yer alan savunma oyuncusu Bekir İrtegün'ün yedek kulübesine çekilebileceği konuşulmaya başlandı. Beşiktaş derbisinde oynayabilecek durumda olmasına rağmen Yobo'ya büyük bir ihtimalle ilk 11'de forma vermeyecek olan Aykut Kocaman, Borussia Mönchengladbach karşısında kazanan kadroyu bozmayacak. Kalesini her zaman olduğu gibi Volkan Demirel'e teslim edecek olan Kocaman, savunma kurgusunu ise Egemen ve Bekir üzerine kuracak, sol bekte Hasan Ali ve sağ bekte de Gökhan Gönül görev alacak. Orta alanda Meireles, Cristian ve Mehmet Topal üçlüsünü bozmayı düşünmeyen Aykyt Kocaman, hücum bölgesinde ise Caner, Kuyt ve Sow'u sahaya sürecek. KISA KISA... * Fenerbahçe'de yeni transferler Kuyt, Krasic, Meireles, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Egemen Korkmaz ve Salih Uçan, görev verilmesi halinde ilk kez sarı-lacivertli formayla Beşiktaş'a karşı mücadele edecek. * Fenerbahçe'de bir önceki sezon Beşiktaş karşısında görev yapan 5 futbolcu, bu derbide forma giyemecek; Alex, Emre Belözoğlu, Ziegler, Özer Hurmacı ve Dia. * Samet Aybaba ile Aykut Kocaman, teknik direktör olarak daha önce başka takımların başında birbirleriyle tam 14 kez karşı karşıya geldi.
Bu maçlardan 5'ini Samet Aybaba'nın, 4'ünü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar kazanırken, 5 maç da berabere bitti * Sarı-lacivertli kulübün cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocukların tribünden izleyebileceği derbinin biletlerinin tükendiği bildirildi. * Süper Lig'de toplam 219 maça çıkan deneyimli kaleci Volkan Demirel, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a karşı 17 derbide kaleyi korudu.
Siyah-beyazlı takıma karşı 15 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin kalesine geçen Volkan, bu maçlarda toplam 19 gol yedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!