comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Beşiktaş'ın forveti, F.Bahçe'nin orta sahası!

02 Kasım 2014, Pazar 10:44

Kartal, ligin geride kalan bölümünde rakibinden 22 kez daha az şut çekmesine rağmen 1 gol fazla buldu. Sarı-lacivertli takım ise top çalma ve paslaşma yüzdesinde üstün.

Derbi öncesi Beşiktaş forvetteki, Fenerbahçe ise orta sahadaki performansıyla dikkatleri çekiyor. Kara Kartal, Süper Lig'in ilk yedi haftasında rakip kalelere 81 şut çekerken, toplamda 10 gol buldu. Siyah-beyazlı ekip, ayrıca tüm maçlarında fileleri havalandırmayı başardı. Buna karşılık Fenerbahçe, 103 şut denemesinde meşin yuvarlağı 9 kez ağlara gönderebildi.
 
İKİ İSTATİSTİKTE FARK BÜYÜK

Sarı lacivertliler ise rakibine paslaşma ve top çalma istatistiklerinde büyük üstünlük kurdu. Paslaşmada 3744'e karşı 3191, top çalmada da 140'a karşı 90'la Beşiktaş'ı geride bırakmayı başaran Fenerbahçe, orta sahada bu istatistiklerle ön plana çıkmayı başardı.
 
BEŞİKTAŞ'TA DEFANS SIKINTISI

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisi öncesinde teknik direktör Slaven Bilic'i en çok endişelendiren konu, savunmanın son haftalardaki kötü performansı... Ligin ilk 5 haftasında kalesinde sadece 2 gol gören siyah-beyazlı ekip, son iki haftada ise 5 gol birden yedi.
 
FENERBAHÇE'DE SON 10 DAKİKA SIKINTISI

F.Bahçe, son dört maçında iki galibiyet ve iki mağlubiyet elde ederken defansta büyük sıkıntı yaşadı. Sarı- Lacivertli ekip, bu dört maçta kalesinde 6 gol gördü. Fenerbahçe savunmasının 6 golün 3'ünü son 10 dakikada yemesi ise dikkat çekiciydi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!