comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

''Üç sonuç çıkabilir''

30 Eylül 2014, Salı 18:05

Spor hukukçusu Alpay Köse lig Radyo da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol'a konuk olarak yeniden yargılama hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

FutbolArena 

Yeniden yargılama kesinleşti

14.Ağır ceza mahkemesi bir tarih belirleyecek benim tahminimce 2015 yılının ilk aylarında olmasını bekliyorum. Yeniden yargılama olacağı bu ön kararı ile artık kesinleşmiş oldu.
 
Tapeler kritik nokta
 
Önemli nokta hangi esaslara dayanarak yapılacağı burada son derece önemli olacak. Dava sosyasının üzerinden yapılacağı için kral olarak yeni delil veya belge eklenemiyor. Yani sıfırdan yargılama anlamına gelmez. Mahkeme heyet kabul ederse tabi işleme alınabilir ama mutlaka yargıtay itiraz edilecektir. Dosyada bulunan tapeler halen delil olarak kabul edilecek mi en önemli soru olacak. Çünkü yeniden yargılama sürecinde tapelerle ilgili bazı düzenlelemeler yapılmış olması gerekçe olarak talepte bulunulmuştu. Mahkeme bunun içeriğine girmeyerek sadece yasal düzenlemelerden bahsetmişti. Eğer yeniden yargılamada tapelerin geçersiz olduğu kararı verilirse dodyanın içi tamamen boşalır ve kesin beraat karararı çıkar. Çünkü bu dosyanın %95'i tapelerden oluşuyor. Ama yine tapeler üzerinden devam ederse özellikle Emenike konusundan beraat kararı çıktığı için diğer sanıklarda beraat edebilir veya azaltmaya gidilebilir.
 
Üç sonuç çıkabilir
 
Hukuki dille sonuç olarak berrat edebilir eski hüküm devam edebilir veya azaltmaya gidilebilir yorumu çıkabilir.
 
Uefa'yı etkilemez
 
Karar değişirse Uefa'nın verdiği cezada kalkacak gibide anlaşılıyor. Ama beraat kararı çıksa bile verilen cezalarda herhangi bir etkilenme yaşamaz. Çünkü yerel mahkemeye itibar edilmediğini hatırlatmak gerekir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!