comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal, alternatiflerini hazırladı

17 Eylül 2014, Çarşamba 18:39

Fenerbahçe'de teknik patron İsmail Kartal yardımcıları ile gece gündüz gol sorununa çözüm bulmaya çalışırken, Moussa Sow'un durumuna göre detaylı bir alternatifler hazırladı.

Fenerbahçe'de teknik patron İsmail Kartal yardımcıları ile gece gündüz gol sorununa bir çözüm bulmaya çalışıyor. Deneyimli teknik adam sezon başından bu yana performansından memnun olmadığı Moussa Sow konusunda nasıl bir hamle yapması gerektiğini yardımcıları ile masaya yatırdı. Bu toplantılar sonunda önünde dört seçenek belirdi!

1. Moussa Sow'da ısrar etmek: Golcü oyuncunun formunu artırmasını beklemek. Senegalli golcü geçtiğimiz sezona da çok kötü bir giriş yapmış, ancak gün geçtikçe performansını artırmıştı. Kartal özellikle oruç yüzünden geçen sezon oldukça sıkıntılı günler yaşayan Sow ile birebir görüşmeler yaparak oyuncuyu mental olarak sahaya hazırlamıştı. Kartal, geçen sezon kendisinin üstlendiği mentörlüğü bu kez yardımcısı Murat Öztürk'e verdi. Öztürk,
Sow ile görüşmeler yaparak sıkıntısının ne olduğunu anlamaya çalışacak.
2. Moussa Sow'un yerine Diego'yu oynatmak. Forvetin sağ kanadına Brezilyalı oyuncuyu alıp sol kanada da Kuyt'ı çekerek geçen sezon Ersun Yanal'ın başarılı olduğu 4-3-3- sistemine yeniden dönmek.

3. Şu anda uyguladığı sistemi hiç bozmadan idmanların en çalışkan oyuncusu Pierre Webo'yu sahaya sürmek... Deneyimli golcü kendini sürekli hazır tutmasıyla teknik ekibin saygısını kazanmış durumda. Karabükspor maçında oyuna sonradan giren ve galibiyet golünü atan Kamerunlu, ilk 11'de forma giymek istiyor. Webo 11'e dönerse kanatlarda Kuyt ve Emenike oynayacak.

4. Kartal'ın umudu Sow'un geçen sezon yakaladığı istatistik... 2013-14 sezonunun ilk dört maçında 1 gol, ikinci dört maçlık süreçte 2 gol, sonraki dört maçlık periyotta ise üç gol atan Sow daha sonra formunu zirveye çıkarmış ve sezonu 15 golle tamamlamıştı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!