comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike'ye ülkesinden tepki

17 Eylül 2014, Çarşamba 17:48

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike'nin milli takım performansı ülkesinde tartışılıyor.  

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike'nin milli takım performansı ülkesinde tepki toplamaya başladı. Nijerya basınında yer alan haberlere göre; efsane golcü Yekini'nin veliahtı olarak gösterilen Emenike'nin milli forma ile 11 maçtır gol atamadığını kaydedilirken, bu durumun kafaları karıştırdığı belirtildi.

27 yaşındaki oyuncunun son golünü 13 Ekim 2013 günü Dünya Kupası elemelerinde Etiyopya'ya karşı attığı ifade edilirken, Emenike'nin gollerine bağlı olan 'Kartallar'ın, onun durması sonrasında büyük bir tehlike yaşadığı söylentileri ayyuka çıktı.
 
"HOCA YENİ BİR OYUNCU ARAMAYA BAŞLAMALI"
Emenike'nin gol kısırlığı ile ilgili konuşan eski milli oyuncu Jonathan Akpoborie, "Emenike'yi uzun zamandır izliyorum. Gücü ve hızı var, ancak yeteneği sınırlı. Bu konu üzerinde çalışması gerekiyor" diye konuştu. Golcü futbolcunun kendi pozisyonunu yaratması gerektiğini vurgulayan eski Wolfsburglu, "Orta saha ona yeterince top atamıyor olabilir. Ancak o da gücüne ve hızına eksta yetenek katarak pozisyon yaratma üzerine çalışabilir" dedi.

Nijerya'nın son dönemdeki başarısızlığını Emenike'ye bağlayan Akpoborie, "11 maçtır gol atamıyor ve biz de onun golleri ile hayatta kaldığımız için, şu anda milli takımın neden iyi performans gösteremediği ortaya çıkıyor. Artık hoca golleri atacak yeni bir oyuncu aramaya başlamalı. Bir oyuncu son maçında oynadığı kadar iyidir" ifadelerini kullandı.

26 maçlık milli takım kariyeri bulunan Emenike, ülkesi için 15 gollük bir katkı yaptı. Afrika Uluslar Kupası A Grubu'nda Kongo, Güney Afrika ve Sudan ile aynı grupta yer alan Nijerya 10 Ekim günü deplasmanda Sudan ile karşı karşıya gelecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!