comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen: 'Kartal korkmamalı'

01 Eylül 2014, Pazartesi 09:34

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ile Karabükspor arasında oynanan maç sonrası yazdığı yazıda İsmail Kartal'a bir mesaj verdi.  

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ile Karabükspor arasında oynanan mücadeleyi yorumladı. Dilmen, Karabükspor'u Kosta Rika'ya benzetirken, İsmail Kartal'a da "Korkma" dedi.

İşte Dilmen'in yazısı;

"Şampiyonluktaki rakipleriniz üçer puan almış, F.Bahçe de kendi saha avantajını kullanarak kazanmak istiyor.

Kaldı ki Perşembe gecesi 120 dakika maç oynayan bir rakiple karşılaşıyorsunuz. (Bu maç Milli Takım'ın programından dolayı pazartesiye alınmadı sanırım) Karabük yorgun. Taktik olarak olumlu veya olumsuz demeyeceğim ama çok enteresan iki teknik adam izledim dün akşam. Tolunay Kafkas, futbolumuzun kendini ispatlamış önemli teknik adamlarından. Önce durdurayım, sonra atayım düşüncesiyle top F.Bahçe'deyken 5-4-1 oynadılar. Hücuma çıktıklarında arkada yiğit, Emre ve Mabiala kalıyor bekleri çıkıyor, yani 3-5-2'ye dönüyorlar. Tıpkı Dünya Kupası'nda izlediğimiz Kosta Rika'nın kullandığı taktik gibi.

Buna karşı İsmail Kartal önce atayım sonra tutayım demiş. İkinci golden sonra Emenike'yi çıkarıp 4-3-3'ten 4-2-3-1'e dönüp, hatta forvetin arkasındaki üçlünün sağında Meireles'i kullanarak attıktan sonra korumaya çalıştı. Kaldı ki Emenike'ye uygun bir maç haline gelmişti. Daha sonra Mert'in hatası ve Kadlec'in devamıyla tutmak isteyen İsmail Kartal bu kez atmak istedi. Webo'yu soktu Kadlec'i çıkardı yine atmaya çalıştı.

Tolunay Kafkas'ın Karabük'ü ise tamamen 5'li defansla kalıp tutmaya çalıştı ama yine bireysel bir hatadan gol yediler.

KARTAL KORKMAMALI

İsmail Kartal bu kez Selçuk Şahin'i aldı, Sow'u çıkardı ve tutayım dedi. Tolunay Kafkas da uzatmalarda ikili stoper bırakıp Yiğit'i orta sahaya alarak atmaya çalıştı. oyun içerisinde skora göre zaman zaman tutmak isteyen teknik adam ve oyuncular, zaman zaman atmak isteyen teknik adam ve takımlar izledik. Bu strateji Karabük için daha mantıklı diyebiliriz. Yorgun ve önemli bir deplasmana gelmiş.

İsmail Kartal karakterli, yürekli bir arkadaşımızdır. Herkesle ölüme gider. Bu maçtan çıkaracağı dersler olmalı bence. Korkmamalı. Yine de hatalarla dolu maçı F.Bahçe'nin kayıpsız geçmesi tabii ki Süper Kupa'dan sonra moralini korumasını sağlamıştır. Ancak İsmail Kartal'ın mutlak suretle bu maçı defalarca izleyip kendini ve takımını test etmesi lazım.

Sahanın en iyisi Emre Belözoğlu'ydu. Emre'nin iyi oynadığı maçlar Gökhan ve Caner için büyük şans oluyor. Oyunun yönünü değiştirirken isabeti ve pası yüksek.

Hakem iyiydi ama Erkan'ın Kuyt'a yaptığı hareket sarının üstüydü, yani kırmızı. Turuncu olmaz ona göre!"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!