comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kartal'ın duruşu Kocaman'ı hatırlattı

17 Ağustos 2014, Pazar 10:32

İsmail Kartal'ın ilk karşılaşmasında kulübüdeki duruşu, hel ve tavırları selefi Ersun Yanal'dan ziyade daha önceki teknik direktör Aykut Kocaman'ı andırdı.  

Fenerbahçe - Olympiakos maçı İsmail Kartal'ın galasıydı. Saha kenarındaki hal ve hareketlerinden ilk maçında Kartal'ın liderlik kodlarını anlamaya çalıştık. Ama bu deneme, sadece bir giriş olabilir, yoksa asla ‘Kartal'ı şifresini kırdık' iddiası değildir!

Kartal, tribünleri önlerinde eğilerek selamladı. Tıpkı Aykut Kocaman gibi. Ersun Yanal ise bir elini kaldırıp sonra da alkışlardı.

Saha kenarındaki teknik direktörler artık giyim kuşamlarıyla da sahadaki futbolcularına ve tribünlere mesaj veriyorlar. İsmail Kartal, beyaz gömlek ve siyah pantolonuyla derhal Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ü çağrıştırdı. Artık herkes biliyor ki Kartal, aynı zamanda dostu olan Alman hocanın futbol felsefesine de yakın. Kartal'ın giyim kuşam için bir terziyle anlaştığını ve bundan böyle de özel yapım kreasyonlar giyeceği bilgisini aldığımı söyleyeyim.

Daha öncesinde Aykut Kocaman iç saha maçlarında sporcu vurgusu yapmak için eşofmanı tercih ederken deplasman ve Avrupa maçlarında takımları çekiyordu.

YERİNDE DURMADI

Kocaman genelde sabit, Yanal ise zaman zaman bulunduğu yerde ileri geri hareket ederdi. Kartal ise yerinde hiç durmadı. Sahaya paralel sık sık bir köşeden diğerine gidip geldi.

Elleri belinde başladı ve bunu maç boyu da aralıklarla sürdürdü. Zaman zamansa ellerini arkasında veya önünde kavuşturdu. Ancak Kartal, Kocaman'dan da aşina olduğumuz bu pozisyonlarda pek uzunca kalamıyordu.

Arada bir kulübenin içine girip yardımcılarıyla istişarelerde bulundu. Yardımcı hocayken Kartal, Yanal'ın hemen arkasında olur ve hocanın oyuna dair değerlendirmelerini ayakta dinlerdi.

ALKIŞLI DESTEK

O da her hoca gibi sahadaki futbolcularına seslendi. Sıkıntılı anlarda alkışla oyuncularını gayretlendirmeye çalıştı. Ama Yanal'ın müdahalelerine göre daha yumuşak jestlerle yaptı.
Ez cümle saha kenarındaki İsmail Kartal, Yanal'dan ziyade Kocaman'a daha çok yakın bir profil çizeceğe benziyor.

İsmail Kartal, beyaz gömlek ve siyah pantolonuyla Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ü çağrıştırdı.

Kartal, kendine ayrılan bölgenin orta alana yakın köşesinde konuşlandı. Yanal ile aynı, Kocaman'la zıt...

Gol sevinci serinkanlıcaydı. Yani Kocaman'variydi. Yanal'ı sevinçleri tribün açısından daha coşkuluydu.

Taraftarlar Kartal'a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. İsmail Kartal da tribünleri eğilerek selamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!