comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye darbe üstüne darbe!

26 Haziran 2014, Perşembe 08:43

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinin engelleyen adamın meğer bu konuda yetki almasının mümkün olmadığı ortaya çıktı.

İsviçre Federal Mahkemesi'ne, Şampiyonlar Ligi'nin iadesi için başvuran Fenerbahçe hazırladığı dosya ile UEFA Disiplin Kurulu tarafından aleyhine 2 yıl men cezası çıkartan İspanyol Disiplin müfettişi Miguel Lietard Fernandez-Palacios'un rapor hazırlama yetkisinin de olmadığı konusunu gündeme getirecek. Fenerbahçe, David Casserly'nin görevden alınıp hemen kendi davasına atanan Palacios'un, UEFA Disiplin Komitesi'ne müfettiş olarak atanma yeterliliğine sahip olmadığını iddia etti.

Fenerbahçe'nin avukatları, UEFA'nın Disiplin Müfettişliği talimatında yer alan, "UEFA'nın disiplin kurullarında görev alacak üyelerin; yani yargıçlar ya da müfettişlerin meslek hayatına aktif olarak devam etmeleri sakıncalıdır. Dünyada hiçbir hukuk sistemi; bağımsız bir hukuk firmasına bağlı olup, çalışan için bir yargıca ya da bir müfettişe izin veremez" maddesini kullanmak için de harekete geçti. O tarihte Palacios, Sport Advisers isimli İspanyol hukuk firmasına henüz 2010 yılında girmiş bir avukattı ve görevini sürdürüyordu.
Bu arada Fenerbahçe'nin davasından el çektirilen David Casserly 2 yıl aradan sonra yeniden Disiplin Müfettişliği'ne getirilirken, daha önce müfettişlik görevinde bulunan İlhan Helvacı ise mevkisini Türkiye'den bir başka isim Faruk Baştürk'e kaptırmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!