comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şike davasında roller değişti

25 Haziran 2014, Çarşamba 12:31

İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesinin yeniden yargılama kararı vermesi Türkiye'nin gündemine adeta bomba gibi düşerken bu karar şike davasındaki 3 yıllık rolleri de değiştirdi.

3 Temmuz 2011'den bu yana TFF'nin, UEFA'nın ve mahkemelerin verdiği kararlardan sonra Trabzonspor hak arayışına giderken, 23 Haziran 2014'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karardan sonra bu kez Fenerbahçe hak arayışına çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin bu kararı UEFA kararına karşılık (CAS'ın onadığı) İsviçre federal mahkemesine yapılan itiraz ve Trabzonspor'un başvurusu üzerine UEFA'nın 17 Temmuz'da yapacağı duruşma arefesinde olması Fenerbahçe'nin elini güçlendirmiş oldu.

Elini çabuk tutan sarı-lacivertliler aynı gün hem TFF'ye, hem UEFA'ya hem de İsviçre Federal mahkemesine başvuru yaparak adeta bir rekora imza attı.

İSVİÇRE FEDERAL MAHKEMESİNE

İngilizceye çevrilen mahkemenin kararı ilk olarak UEFA'nın verdiğive CAS'ın da onadığı 2 yıllık men cezasına karşılık İsviçre Federal Mahkemesine yapılan itirazda sarı-lacivertlilerin kozu olacak.

CAS hakemi Haas'ın karardaki şerhinin yanı sıra 13.ağır ceza mahkemesinin kararı sarı-lacivertlilerin elini güçlendirecek.

17 TEMMUZ DURUŞMASI İÇİN UEFA'YA

Mahkemenin bu kararı Trabzonspor'un başvurusu üzerine UEFA'nın 17 Temmuz'da Nyon'da yapacağı duruşmada hem Fenerbahçe'nin hem de TFF'nin savunma kozlarından biri olacak. Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da mahkemenin kararıyla birlikte Platini'ye kendi imzasıyla bir mektup göndererek bu yıl kendilerine Avrupa yolunun açılmasını isteyecek.

TFF'YE DE BAŞVURU

Mahkeme kararıyla büyük moral bulan Fenerbahçe mahkeme kararının yanı sıra Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz'ın kulüp genel kurulunda Trabzonsporla ilgili iddialarını da bir dilekçe ile federasyona taşıdı.
Sarı-lacivertliler bu iddiaların bir ihbar kabul edilerek Trabzonsporla ilgili işlem yapılmasını talep etti.

Fenerbahçe 13. ağır ceza mahkemesinin kararınıns ardından adeta dört koldan saldırıya geçmiş oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!