comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'dan mesajlar!

11 Mayıs 2014, Pazar 15:32

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal şampiyonluk kutlamalarında önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımın şampiyonluk kutlamalarından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Ersun Yanal'ın açıklamaları...

"SAHA İÇERİSİNDE GEREKENİ YAPTIK"

"Yine bahsetmek istemiyorum ama 3 Temmuz sürecinden itibaren bugünü almak lazım. Biz ikinci Ne olacağıyla ilgili meçhul şeyler vardı. Sorunlarla başladık. Takım olarak ilk yaptığımız basın açıklamasında 'Sahanın içinde kalmaya çalışacağız' dedik. Başkanımız ve camianın ileri gelenleri ne gerekiyorsa onu yaptı. Biz saha içerisinde gerekeni yaptık. O dönemde birçok inişler çıkışlar yaşadık. Konya maçıyla başladık, sürpriz bir maçtı. O maçtan sonra 'Şampiyon olacağız' dedik. Bunu söylerken ne kadar istekli olduğumuzu görüyorduk. Devreyi büyük bir farkla önde kapatık. Sivas maçında oldukça yüksek sayıda hakem hataları vardı.

"ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Beşiktaş maçıyla şampiyonluğu ilan ettik. Bu camiamız için önemli bir sonuçtu. Fenerbahçeliler'in duruşu bütün ülkede takdir edildi. Kadınlarımızı söylemeden geçemeyiz, onların da çok büyük katkısı oldu. Belki de son maçta rekor kırdık. Heralde bu kadar kadını bir araya kimse toplayamamıştır. Takımdaki oyuncularımızın kalitesini tartışamam. Sahanın aktörleri görevlerini en iyi yapanlardır. Başından beri sorunlar olacaktır. Bunlar her yerde var. Bizim oyuncularımız sorunları minimuma indirdi. Bence hiç sorun yaratmadan kendilerini hazırladılar. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. 24 kişi de hiç 'Hayır' demeden katkılarını ortaya koydu. Sağlık ekibimiz, iletişim ekibimiz takım oyununu iyi oynadı. Burada iyi bir dostluk var. Bize bu olanakları sağlayan başta Aziz Yıldırım olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

"BUNU DEMEMİZE GEREK YOKTU"

Aslında Fenerbahçe devre arasında transfer yapmayarak hem kulüp bütçesine katkı sağlamıştır hem de oyuncularımıza güveni gösterdik. Oyuncularıma 'Kimse gitmeyecek, işinize bakın' demedim. Çünkü bunu dememize gerek yoktu.

"YAŞLI DEDİĞİNİZ OYUNCULARIMIZIN..."

Yaşlı ve deneyimliyi karıştırmamak gerekiyor. Bugünkü tıp bilimi oyuncuların yüksek yaşta iyi katkı vermesini sağlıyor. Bugün yaşlı dediğiniz oyuncularımızın performansına bakacaksınız. Ben size kitapçık yollayacağım. Göreceksiniz ki o yaşlı dediğiniz oyuncular önemli katkı yapmışlar, efor harcamışlar. 29 yaş ortalaması, seneye belki 30 olacak. Bu İngiltere ve İtalya ortalamasıdır. Genç oyuncularımız da var. Onların da katkısı olacak.

CANER ERKİN'E MESAJ!

Bana sözleşmemi soracaksınız, transfer soracaksınız. Ancak gündemimizde bunlar yok. Caner'in durumu problem olmayacaktır. Caner de makul ve gerçekçi bir yerde kalıp çok kısa süre içerisinde imza atacaktır. Başkanımızın durumun herkes merak ediyor. Bütün bu sorunlara rağmen başarılı olmamız bizim ne kadar büyük takım olduğumuzu ortaya koyuyor."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!