comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'ın geleceği nasıl olacak? Büyüka yorumladı

07 Mayıs 2014, Çarşamba 10:32

Ünlü gazeteci Şansal Büyüka, haftalık değerlendirmesinde Fenerbahçe'ye dair çarpıcı tespitlerde bulundu ve Yanal'ın geleceğini özetledi.

Türk spor basınının duayen isimlerinden Şansal Büyüka, Milliyet gazetesindeki haftalık söyleşisinde Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ve geleceğine dair tespitlerde bulundu.

- Ersun Yanal kalacak mı?

"Fenerbahçeli yöneticiler her fırsatta ilk önceliğimiz, "Ersun Yanal değil , Başkan Aziz Yıldırım” diyor. Buna Ersun Yanal da katılıyor. Tamam da, Aziz Yıldırım'ın durumu, Ersun Yanal'ın sözleşme imzalamasına engel teşkil etmez . Kalmasını istiyorsan, çağırırsın hocanı, attırırsın imzayı. Ersun Hoca, başlarken de, böyle gecikmelerle imza attı . Ersun Hoca kalacaksa, -ki öyle görünüyor- güçlü olarak, mutlu, huzurlu olarak kalmalı. Yönetim hocasını onore ederek, futbolcuların gözünde daha güçlü göstererek, istediği mutlu ortamı yaratarak göreve devamını sağlamalı. Açıkçası öyle bir ortamı şimdilik göremiyorum. Güçlü, yetkili ve mutlu bir Ersun Yanal'ın kendinden önce Fenerbahçe‘ye yararı olur. Yönetim, futbol camiasının ve futbolcuların önünde Ersun Hoca'nın itibarını korumalı."

- Başkan Aziz Yıldırım'ın kutlama mesajından Ersun Yanal'ın adını geçirmemesini nasıl yorumlayabiliriz?

"Başkan Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk kutlamasında Ersun Yanal'ın adını anmamasının sebebini bilemem. Ama başkan düz adamdır. Birine bir şey söyleyecekse, mesaj vermez, zarf atmaz. Direkt söyler."

- Yanal, 2. Başkan Abdullah Kiğılı'nın, Fatih Terim'e, "iyi ki seni kovdular, biz şampiyon olduk” sözlerine alındığını açıkladı. Buna yorumunuz ne olur?

"Kiğılı, o devasa cüssesine rağmen , karıncayı ezemez. Fatih Hoca'yı onore etmek istemiştir. Ayrıca söylediğinde gerçek payı da var. Fatih Hoca devam etse, şampiyonluk belki de bu kadar farkla gelmezdi. "Kolay gelmezdi” demiyorum, çünkü hiçbir şampiyonluk kolay gelmez. Fatih Hoca olsa da, olmasa da kolay gelmez. Ayrıca Ersun Hoca'nın bu büyük başarısını, gölgeleyecek bir bahaneyi açıkça kabul edemem. Ersun Hoca, Fenerbahçe'ye başlarken, kimilerinin gözünde belki de "titrek bir mum " gibiydi ama , sezon sonunda bir "alev topu”na döndüğünü hep birlikte gördük. Şunu net söylemeliyim; Ersun Hoca, takımı üzerinde yüzde yüz egemen olursa, buna izin verilirse, arkasında samimi ve güçlü bir destek bulursa, bundan daha fazlasını yapar."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!