comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ersun Yanal kalıyor mu? İşte karar...

07 Mayıs 2014, Çarşamba 10:32

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın geleceği tartışılırken, kulübün yerli hoca ile 1 yıl daha devam etme kararı aldığı iddia edildi.

Ve Fenerbahçe'de uzun süredir merak konusu olan ‘bilmece' cevabını buldu.

Yaklaşık 1 aydır ‘Ne olacak' diye beklenen, hatta Yanal'ın “F.Bahçe kulübü başarıyı cezalandıracak değil” diyerek cevapladığı konu, geçtiğimiz hafta içinde netlik kazandı.

Sarı-Lacivertliler, takıma tarihi bir sezon yaşatan ve ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu getiren teknik direktör Ersun Yanal'la 1 yıl daha devam kararı aldı.

Sezon içinde zaman zaman gerilimler yaşayan başkan Aziz Yıldırım ile Yanal bir araya geldi. Bu zirvede sezon içinde yaşananlar, doğrular, yanlışlar masaya yatırıldı, Yıldırım isteklerini anlattı. İkili ‘Devam' kararıyla masadan ayrıldı.

Bu görüşme sonrasında yöneticilere talimat veren başkan Yıldırım, “Benim durumumu bir kenara bırakın. Ben olsam da, olmasam da Yanal'la sözleşme imzalayın” dedi.

Peki sözleşmenin süresi ne? Türkiye'deki “Başarılı olamayan gider” kuralını iyi bilen taraflar, geçen sezonki gibi 1 yıllık sözleşme imzalayacak. Yani Yanal için yine “Şampiyon ol, devam et” kuralı geçerli olacak!

VARAN 2: MEVLÜT ERDİNÇ

Yönetimle el sıkışan Ersun Yanal yeni sezon çalışmalarına başladı. Gidecek oyuncular ve yapılacak takviyeler üzerinde duran hocanın ilk isteği Mevlüt Erdinç...

aint Etienne formasıyla bu yıl 29 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncu 9 gol, 3 asistle oynadı. 2017'ye kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan Erdinç'in takımın yerli santrfor eksiğini gidermesi hedefleniyor.

Yanal'ın forvet arkasında ve gerektiğinde kanatlarda görev alabilecek bir başka oyuncu daha alarak transferi kapatabileceği ifade edildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!