comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

GFB'den zehir zemberek açıklama!

06 Mayıs 2014, Salı 20:32

Fenerbahçe'nin önde gelen tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler, Galatasaray ile oynanan TKBL final maçının ardından açıklamada bulundu.

Fenerbahçe'nin önde gelen tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler, Galatasaray ile oynanan TKBL final maçının ardından açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun sarı kırmızılı taraftarlar tarafından yumruklu saldırıya uğramasının ardından iki kulüp bildiri savaşı başlatmıştı.

Galatasaray tribün grubu ultrAslan'ın ardından Fenerbahçe'nin tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler de konu hakkında bir açıklama yaptı.

İşte GFB'nin resmi sitesinden yaptığı açıklama;

Öncelikle dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan Kadınlar Basketbol Final Serisi 5. Maçında, Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticilerine yaptığı çirkin tezahürat ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Aysal'ın sürekli olarak kendi taraftarlarının fair play ruhunu benimsediğini ve maçlarda küfür etmediklerini dile getirmektedir. Galatasaraylı taraftarların bundan önceki dönemlerde u17 takımları arasında oynanan karşılaşmada Fenerbahçeli minik çocuklara saldırdığını, kendi sahalarında oynanan maçlarda oyuncularımıza cam şişe ve kesici aletler attığını, futbolcularımızın aile bireylerine namussuzca küfürler savurduğunu ve çok geçmişe gitmeden, geçtiğimiz haftalarda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe futbol maçı öncesi, Türk Telekom Arena Stadı yolunda takım otobüsümüze taşlı saldırı düzenlendiğini hatırlatmak isteriz.

Dün akşam saatlerinden beri yaşanan olayları, bugün iki kulübün yaptığı açıklamalarla takip etmekteyiz. Fakat yaşanılan çirkin olayları tasvip etmediğimiz gibi, Türkiye'nin 2 büyük kulübünün yöneticilerinin bu tür saldırılara maruz kalması ve ardından resmi internet sitelerinden yapılan açıklamalarla, 2 kulübün taraftarları arasında gerginliğin artmasına neden olduğunu ve özellikle internet siteleri üzerinden birbirlerini tehdit ettiğini görmekteyiz.

Geçen yıl Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası metrobüs durağında bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Burak Yıldırım kardeşimizin vefatının yıldönümüne girdiğimiz haftada, bu tür provoke edici ve insanlarımızı şiddete yöneltici olaylar ve açıklamalar yapılmasını doğru bulmadığımızı belirterek, geçmişte yaşanılan olayları unutmadan, Galatasaraylı'sından Fenerbahçeli'sine ülkemizdeki tüm insanların, kulüp yöneticilerinin açıklamalarına göre hareket edebileceğinin düşünülmesini ve artık insanları birbirine kırdırıcı davranışlardan uzak durulması gerektiğini bir kez daha önemle belirterek, herkesi sağduyulu olmaya ve kendi kulübünün tarihine yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz.

Unutulmasın ki;

''Barış isteniyorsa en büyük destekçisiyiz, savaş isteniyorsa en korkulması gerekeniz.''

Genç FENERBAHÇELİLER


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!