comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Olayların ardından ilk kez konuştu!

06 Mayıs 2014, Salı 17:57

Mahmut Uslu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaşananlar ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı...

 "Galatasaray ile oynadığımız final maçı öncesinde, devre arasında ve maç sonrasında yaşananlar, Türk Spor tarihinin kara sayfalarındaki yerini çoktan aldı.
 
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; milyonlarca kişinin tanık olduğu saldırı olayının, bu linç girişiminin failleri ve bu olaylara zemin hazırlayan tüm kişiler hakkında, gerekli hukuki süreç başlatıldı.
 
Dün akşama dönmek gerekirse;
 
Olayın bir numaralı faili olan şahıs, saldırının hemen ardından güvenlik güçleri tarafından bölgedeki karakola götürüldü ve ifadesi alındı. Daha sonra karakoldaki emniyet yetkilileri bize ulaşarak, şikayetçi olup olmadığımızı sordular, şikayetçi olduğumuzu söyleyince, bizleri karakola davet ettiler.
 
Fenerbahçe delegasyonundaki arkadaşlarımız ile karakola gittik, tüm detayları ile olayı anlattık. Başta bu saldırıyı gerçekleştiren kişi olmak üzere olayda ihmalleri bulunduğunu düşündüğümüz Galatasaray Kulübü Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, CEO'su, güvenlik yetkilileri ve olaya karışan tüm kişiler ile ilgili şikayetimizi dile getirdik ve suç duyurusunda bulunduk.
 
Daha sonra fiili saldırıyı gerçekleştiren kişinin arkadaşları karakola geldi ve şikayetimizi geri almamız konusunda adeta yalvararak, 'Siz büyüksünüz, büyüklere affetmek yakışır' gibi sözlerle, salonda kahraman olmak adına yaptıkları rezillikten vazgeçtiler. Özetle; karakolda doğru söyleyenler mahkemede şaştılar.
 
Hatta bu tip olayların normal karşılanması gerektiğini anlatarak, failin asıl amacının yumruk atmak değil 'yanaktan makas alma' olduğunu söyleyecek kadar tam da kendilerinden beklenecek şekilde küçüldüler.
 
Bir marifetmiş gibi öne sürülen, ciddiyetten uzak, özrü kabahatinden büyük bu ifadeleri ciddiye almamız; mümkün değildi. Şikayetimizi geri almadık ve gereken hukuki işlemleri tamamlayarak karakoldan ayrıldık.
 
Dün akşam Abdi İpekçi'de yaşananlar, tüm unsurlarıyla Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun kapsamına girmektedir.
 
Şimdi, tüm Türkiye'nin gözleri önünde yapılan bu saldırıya dair kanun uygulayıcıların nasıl bir yol izleyeceğini, olaya karışanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacağını, tüm kamuoyuyla birlikte bizler de ısrarla takip edeceğiz."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!