comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Eski F.Bahçeli'den derbi yorumu

18 Nisan 2014, Cuma 13:33

Eski Fenerbahçeli Boşnak futbolcu Elvir Boliç, hafta sonunda oynanacak derbi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Eski Fenerbahçeli Boşnak futbolcu Elvir Boliç, "Fenerbahçe, yakaladığı bu havayla Beşiktaş maçını kazanıp bu hafta şampiyonluğu garantiler. Fenerbahçe bu sene şampiyonluğu hak etti" dedi.

Türkiye'de uzun yıllar forma giyen Boliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktif futbol yaşantısını sonlandırmış olmasına rağmen, özellikle Türkiye liglerine ilgisinin devam ettiğini dile getirdi. Fenerbahçe'nin, ligin bitimine 5 hafta kala en yakın rakibi Beşiktaş'a 12 puan fark atmasının nadir görülen bir olay olduğuna dikkati çeken Boliç, ''Ligin bitimine haftalar kalan şampiyonluğu garantilemek, Türkiye'de çok nadir olan bir şey. Fenerbahçe şu anda böyle bir şansa sahip" diye konuştu.
Fenerbahçeli futbolcuların son dönemde iyi bir hava yakaladıklarını söyleyen Boliç, ''Fenerbahçe, yakaladığı bu havayla Beşiktaş maçını kazanıp bu hafta şampiyonluğu garantiler. Fenerbahçe bu sene şampiyonluğu hak etti" ifadelerini kullandı.

Boliç, ''Tüm sezon boyunca en iyisi Fenerbahçe'ydi. Bu nedenle şampiyonluğu hak etti. Büyük bir avantaja sahip oldukları gibi moral konusunda da iyi durumdalar. Bu nedenle Fenerbahçe, bu hafta şampiyon olur diye düşünüyorum" şeklinde devam etti.

- Türkiye'deki Bosnalılara yenileri eklenecek

Aktif futbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Fenerbahçeli eski basketbolcu Damir Mrsic ile menajerlik şirketi kuran Boliç, futbol anlamında Bosna Hersek'de hali hazırda iyi bir jenerasyonunun bulunduğunu ifade etti. Boliç, "Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nda sürekli forma giyen futbolcuların Türkiye'deki liglerde oynaması her iki taraf için de son derece yararlı" değerlendirmesinde bulundu.

Boliç, "Önümüzdeki yıl, Türkiye'deki Bosnalı futbolcu sayısının artacağını düşünüyorum. Bu konuda bazı duyumlar var" diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!