comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike, Ronaldo'yu bile solladı!

26 Mart 2014, Çarşamba 08:33

F.Bahçe'nin yıldızını, meslektaşları arasında sadece Valencia (35.1 km) ve Bale (34.7 km) geride bıraktı. Dünyada en hızlı koşan isim Usain Bolt (44.7 km)...

FIFA'nın açıkladığı rakamlara göre dünyanın en hızlı koşan futbolcusu Manchester United'dan Valencia'ydı. Ekvadorlu futbolcunun saatteki hızı 35.1 kilometre olarak belirtilmişti. Hız denilince ilk akla gelen isimlerden Ronaldo, Lionel Messi ve Ribery ise ancak sonrası basamaklarda kendine yer bulabilmişti.

Ancak tüm bu istatistiklerin arasına G.Antep-Fenerbahçe maçı sonrası bir isim girdi; Emenike... Dünya yıldızlarını birer basamak düşüren Emenike, Gaziantep karşısında saatte 34.3 kilometrelik bir sprint attı. Ve Nijeryalı, Valencia ile Bale'in ardından üçüncülüğe yerleşti.

REKOR BOLT'UN ELiNDE...

Emenike'nin bu hırsı ve isteği, ‘Şampiyonluk koşusu böyle olur' yorumlarının yapılmasına neden oldu. Ancak sarı lacivertli ekibin yıldızı ve diğer futbolcuları koşu hızında geride bırakan, dünyanın zirvesinde yer alan bir isim vardı; Usain Bolt. Jamaikalı atlet, 100 metrede saatte 44.7 kilometrelik hıza ulaşmayı başarmıştı.

Futbol harici isimler değerlendirmeye dahil edildiğinde, daha pek çok atlet Bolt'a yaklaştı ama geçemedi. Yine de attığı gollerle takımına hayat veren Emmanuel Emenike'nin hızı, büyük ses getireceğe benziyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!