comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Mehmet Berk yargılanacak

25 Şubat 2014, Salı 09:24

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecinde savcılık yapan Mehmet Berk'i kulüp haysiyet divanında yargılayacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yine sözünü sakınmadan konuşuyor. Kamuoyuna da mesajı var, taraftarına da...

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi karalayan demeçlerini tek tek sıralıyor, mevcut G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve yönetimiyle uzlaşamayacağını söylüyor. Bizzat kendisinin Fenerbahçe Kulübü Üyesi yaptığı Savcı Mehmet Berk için söyledikleri ise çok dikkat çekici. Şike davasında Aziz başkanı sorgulayan Mehmet Berk'ti. Yıldırım, Fenerbahçe Disiplin Kurulu'nun da Berk'i sorgulayacağını belirtip, kendisini Haysiyet Divanı'na sevkettiğini açıklıyor.

-Zekeriya Öz ve Mehmet Berk için bugün ne düşünüyorsunuz?
Mehmet Berk ile Mutlu Ekizoğlu'nu kulübe ben kontenjandan üye yaptım. Şimdi onları kulüp disiplin kuruluna verdim. Mehmet Bey diyor ki; “Bu Fenerbahçe'ye yapılan bir operasyondur.” Gelecek anlatacak. Bizim disiplin kurulunda anlatacaklar. Ben de orada oturup disiplin yargılamasını izleyeceğim. Bu operasyon neden yapıldı anlatmalarını bekleyeceğim.. Gelmezlerse de disiplin kurulu bu konuda kararı verecektir. Haysiyet divanına kendim imzaladım, verdim. Zekeriya Öz Galatasaraylı. O kurtardı.

‘BEN KİMSEYİ SATIN ALMADIM'

-Davada çok sayıda takım var ama gündemden düşmeyen sadece Fenerbahçe...
Fenerbahçe ceza alırsa davada adı geçen o takımların tümü; Karabük'ü, Eskişehir'i, İBB'si, Sivas'ı, kiminle şike yaptığımız söyleniyorsa bunların hepsi şikeden ceza alır. Bunu bilsinler. Biz onların adına da onur mücadelesi yapıyoruz. G.Saray'a para verdiğimizi söylüyorlardı. Kaldırdılar sonra. Utandılar çıkardılar. Beşiktaş-Trabzon maçında Serkan Balcı'yı ayarladığımızsöylendi. Kırmızı kart gördüğü için suçlandı. ‘Yanlış yapıyorsunuz' dedik. Biz kimseyi satın almadık, almayız. Bakın yine hapse gireceğim halde mücadele ediyorum. Hayır biz şike yapmadık diyorum onlar da bana ‘şike yapsana' diye bağırıyor! Herkes bugün gelinen noktayı iyi değerlendirmeli ve ona göre konuşmalı.

'ZAMANI GELİNCE AÇIKLARIM'

-Sivas maçından sonra, “Taraftar ile kulüp arasındaki bağların kopartılmak istendiğini gördüm” dediniz. Ne demek istediniz?
Zamanı gelince açıklarım. Ne gördüm, açıklarım.

‘İKİLİ OYNAMAK YOK'

-Fenerbahçe tribünlerinde sıkıntı var mı? Belli bir grubun size karşı protestosu sürüyor mu?
Ben o grubu buradan son kez uyarıyorum. Seneye başka tedbirler alacağız. Dün başka türlü bağırıyorlardı bugün ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyorlar. Bu kadar tezatlık olmaz. Resmen manipüle ediyorlar. Bunu da kulüp zarar görsün diye yapıyorlar. Siyasi kanat da zannediyor ki biz bağırtıyoruz. Bunların hepsini tribünden temizleyeceğiz. Tribünlerde ikili oynamak yok. Herkesin bir duruşu olur, biz de herkesin duruşuna saygı duyarız.

'BEŞİKTAŞ ŞİKE YAPMAZ'

Bakın bu dava artık şike davası değildir. Bu bir adil yargılanma mücadelesidir. Kısaca bir onur mücadelesidir. Ve her mücadelede olduğu gibi burada da yalnız bırakıldık. Dostumuz Beşiktaşlılar bile Yargıtay kararı ile aklandıklarını söylediler. Lütfen çıkıp şu aklanma kararını anlatsınlar kamuoyuna. Beşiktaş hakkında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar Yargıtay'ca aynen onandı. Böylece Beşiktaş'ın da şike yapmış olduğu Yargıtay'ca söylendi. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Beşiktaş Kulübü şike yapmaz ve yapmadı da. Ancak Beşiktaş Kulübü de bizim verdiğimiz mücadelenin arkasına saklanmayıp, kendisi de haklı olduğu bu davada gerekli mücadeleyi ortaya koymalıdır. Biz tek başımıza kalsak da, adalet için, Türkiye için, Fenerbahçe için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.

'GENELKURMAY BAŞKANI TERÖRDEN YATAR MI?'

-Türkiye'deki operasyonları itibarsızlaştırma operasyonu olarak mı görüyorsunuz?
Tabii ki. Hem de herkes için. Yeni Türkiye yaratmak için ÖYM'lerde yapılan bir operasyondur. Bu operasyonun karşısında da herkes kendi branşlarında itibarsızlaştırılmıştır. Sistem budur. Ben eroin satmadım, vatana ihanet etmedim, hırsızlık, dolandırıcılık yapmadım. Futbol olunca şike teşvikle suçluyorlar. Ülkenin Genelkurmay Başkanı terörden yatar mı? Casusluk davası. ‘Asker kadın pazarladı, gizli dökümanları dış ülkelere sattılar' diyorlar. Yine itibarsızlaştırma. Cübbeli Ahmet Hoca, bayan operasyonu yapılarak itibarsızlaştırılıyor. Oda TV davası öyle. Herkese yaptığı meslekle ilgili bir itibarsızlaştırma yapılmaya çalışılmıştır. Herkes görevde olduğu konumda itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.

‘UZLAŞMACI DEĞİL' DİYEN ÜNAL AYSAL'A YANIT

- G.Saray Başkanı Ünal Aysal, “Aziz Bey uzlaşmacı değil” dedi. Galatasaray ile uzlaşır mısınız?
Beni Avrupa'ya şikayet edenlerle ya da “Bu yangın üfleyerek sönmez” diyenlerle uzlaşmamı beklemek nasıl bir hayal ürünüdür? Gece yarıları açıklama yapıp Fenerbahçe'yi karalayanlara cevap vermek uzlaşmazlıksa; kimse benden bunlarla uzlaşmamı beklemesin.

‘GAİPTEN GELEN HABERLERİ SERVİS EDENLER...'

Fenerbahçe'nin hakkında verilecek her türlü kararı gaipten haber alıp kamuoyuna servis edenlerle uzlaşmam bekleniyorsa kimse boşuna beklemesin. Her önemli Avrupa maçımızdan ya da UEFA'daki davalarımızdan önce çıkıp Fenerbahçe hakkında yorum yapanlarla uzlaşma yapmam bekleniyorsa; kimse benden bunu beklemesin. Kendisine yegane tavsiyem önce Fenerbahçe ismini kullanırken ya da kullanmasına izin verirken çok dikkatli olmasıdır. Bu taleplerimin hiçbirinin şahsımla ilgisi yoktur. Fenerbahçe'ye duyduğu saygıyı kamuoyu önünde korkmadan ve taraftar popülizminden çekinmeden gösterebilecek yüreğe sahip Galatasaray başkanları ile kurduğum dostluklar ortadadır ve tüm kamuoyunun malumudur.Kaldı ki adalet için birlikte yürüdüğümüz Galatasaray taraftarını tüm bunlardan ayrı tutuyorum.

'O KANALI HEMEN AÇIKLASINLAR'

- Sivas maçının raporu basına sızdı. Raporun TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in gazetelerinden Vatan'da yayımlanmasını manidar bulanlar oldu. Federasyon ise raporun Fenerbahçe kanadından gazeteye verildiğini iddia ediyor. Gerçekten öyle mi?
Meriç Bey onlara şunu söyle; benim böyle bir haberi Vatan Gazetesi'ne vermem mümkün olabilir mi? Eğer bizim kanalımızla verildiği ileri sürülüyorsa o kanalı açıklasınlar hemen o kişinin iş akdini feshedeceğim.

‘EMRE BELÖZOĞLU GÜNAH KEÇİSİ'

- Rakipler “Emre'nin küfür etmesi serbest mi” diye soruyor?
Değil Emre'nin hiç kimsenin küfür etmesini hoş karşılamak gibi bir lüksümüz olamaz. Ben Fenerbahçe'deki başkanlığım süresince en çok bu konu ile mücadele ettim. Dolayısıyla sebebi ne olursa olsun küfürü asla savunmam, asla savundurtmam. Ancak bu oyun içinde adrenalini yükselen genç oyunculara özel kamera tahsis edip hemen afişe edilerek günah keçisi ilan edilmesini de doğru bulmuyorum.

‘KİMSE F.BAHÇE'NİN CANINI ACITAMAZ'

-Bu sezon hakem performansları için ne düşünüyorsunuz? Yunus Yıldırım'ın kasıtlı kararlar verdiğini mi düşünüyorsunuz?
Hakemler maalesef çok formsuz. Kasıtlı karar verdiklerini düşünsem başka türlü konuşurum. Ben kendisine sadece yeteneksiz dedim ve bu yeteneksizlerin bizim maçlara gelmesinin manidar olduğunu söyledim. Başkaları gibi düdüğünü assın ya da çoluğuna çocuğuna götürdüğü ekmekten mahrum bırakılsın demedim. Sadece bizim maçlara gelmemesini talep ettim. Bu da bizim en doğal hakkımız. Çünkü hiç kimsenin Fenerbahçe'nin canını acıtmasına izin vermem.

Kaynak: Habertürk


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!