comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'dan Emenike'ye kritik görev

24 Şubat 2014, Pazartesi 10:20

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci yarının en zorlu deplasmanlarından birine çıkıyor.

Sakat ve kart cezalısı futbolcular yüzünden kadro kurmakta zorlanan Sarı-Lacivertliler, 17 kişiyle Elazığ'a gitti. Son 3 dış saha maçında mağlubiyete uğradıklarını hatırlatan Teknik Direktör Ersun Yanal, Elazığspor önünde futbolcularının bu bilinçle mücadele etmesini istedi.
 
Kanarya'da Egemen Korkmaz ile Emre Belözoğlu cezalı. Pierre Webo ve Musa Sow henüz sakatlığı atlatamadı. Bu iki isme antrenmanda omzundan sakatlanan Portekizli defans Bruno Alves'in eklenmesi ise Ersun Yanal'ın keyfini kaçırdı. 11'i oluşturmakta sıkıntı çeken tecrübeli çalıştırıcı, Elazığspor karşısında en çok Emmanuel Emenike'ye güveniyor. Webo ile Sow'un yokluğunda Nijeryalı yıldızı forvet hattında görevlendirecek olan başarılı hoca, oyuncusunun hızlı hücumlardaki etkili performansından yararlanmaya çalışacak.
 
İleri uçtaki açığı Emenike ile kapatacak olan Ersun Yanal, savunmada karşılaşacakları sıkıntıları aşmanın planlarını yapıyor. Ligin ilk yarısında Bruno Alves ile Egemen'in uyumundan memnun kalan deneyimli teknik adam, bu oyunculardan ikinci devrede aynı şekilde faydalanamamanın zorluğunu çekiyor. Yanal, bugünkü mücadelede Bekir ile Kadlec'i stoperde oynatmayı düşünüyor. Ancak bu ikilinin sahada uyum sorunu yaşamasından da endişe ediyor. Cezası biten Caner'in eskisi gibi sol bekte forma giymesi beklenirken, geçen hafta Kasımpaşa maçında sol açıktaki oyunuyla beğeni kazanan Alper Potuk'un yine aynı mevkide şans bulacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Zaman

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!