comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Eski F.Bahçeli oyuncuya 'töre' baskısı!

21 Şubat 2014, Cuma 08:33

Kızlarıyla geleneklerine uygun evlenmediği için damatlarına ateş püsküren gelinin ailesi, Fenerbahçeli futbolcuya ‘sabrımız taşıyor' mesajı gönderdi

Fenerbahçe'den kiralık olarak İngiltere'nin Norwich City takımına transfer olan Joseph Yobo, ülkesinde önemli bir problem ile karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcunun 2010 yılında evlendiği eşi Adaeze Igwe'nin ailesi ve akrabalarının futbolcuya yeni bir evlilik için baskı yaptıkları ortaya çıktı.

Nijerya basınında yer alan haberlere göre eski güzellik kraliçesi olan Adaeze'nin yakınları, gelinlerinin Yobo ile yaptığı evliliğin kendi kurallarına uygun olmadığını savunuyor. Yıldız futbolcudan, geleneklerine görebir evlilik gerçekleştirmesini bekleyen aileden bir üye, “Yobo'nun damadımız olmasından memnunuz ancak bizim adetlerimize saygı göstermesini bekliyoruz. Artık sabrımız taşıyor. Geleneksel bir düğün yapması gerekir bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Nijerya'nın güneyinde Awka Etiti'nin Iru-Owelle köyünden olan Adaeze ailesinin, Yobo'nun memleketine göre farklı geleneklere sahip olduğu ifade edildi. Dört yıl önce Joskentinde gerçekleştirilen bir düğünle dünya evine giren çiftin, bu geleneklere uygun evlenmediği için sarı lacivertli oyuncuya öfkeli olan sülalenin, o günden bu yana geleneksel bir düğünü beklediği belirtildi. Yobo'nun bu yüzden yakın bir zamanda ülkesine giderek bir an önce eşinin akrabaları tarafından talep edilen bu düğünü gerçekleştirmesinin beklendiği kaydedildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!