comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım ve milletvekilliği!

19 Şubat 2014, Çarşamba 08:33

Ünlü futbol yorumcusu Şansal Büyüka, Fenerbahçe başkanıyla ilgili yaptığı yorumda; "Aziz Yıldırım 2015 seçimlerinde Kadıköy'den bağımsız ya da herhangi bir partiden aday olsa açık ara kazanır. 

Ünlü televizyoncu ve futbol yorumcusu Şansal Büyüka, Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin Bağdat Caddesi'nde düzenlediği yürüyüşü ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın durumunu değerlendirdi. Büyüka; "Aziz Yıldırım gelecekte 2015 seçimlerinde Kadıköy'den bağımsız ya da herhangi bir partiden aday olsaaçık ara kazanır" yorumunu yaptı.

İşte Büyüka'nın konu hakkında Milliyet'e yaptığı değerlendirmeleri;

“Fenerbahçe'ninbu konuda 3 Temmuz'dan itibaren büyük bir dayanışması var. Bu dayanışmayı rakipleri de takdir etti. Burada Fenerbahçe'nin gerçekten çok sağlam bir duruşu var. Yani haklı olduğu yerler, haksız olduğu yerler olabilir. Ama tek yürek derler ya, beton gibi birbirlerine sarıldılar, yapıştılar. Böyle bir direniş sergiliyorlar, bunu takdir etmek lazım. Yürüyüşe baktığımızda kimi 300, kimi 400 bin diyor. Ama şu kesin; Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal'dan Kızıltoprak'a kadar yolda bir karış boşluk yoktu”

"YILDIRM AÇIK ARA KAZANIR"

“Ben şunu hissetmeye başladım. Aziz Yıldırım birfutbol, spor kulübü başkanlığında bir siyasal bir simgeye doğru ilerliyor. Bu kendi niyeti ya da isteği olmayabilir. Ama kendi camiası Yıldırım'ıbelki de 3 Temmuz sürecinin devamında böyle bir misyon yüklüyor gibi gözüküyor

Milletvekilliğine gider anlamında söylemiyorum ama toplum liderliğine dönüşürse sanki bir politik simge noktasına geliyor gibi. Kendi iradesi olmasa bile... Belki kendide istiyor olabilir. O yönde bir ilerleme var ki siyasi yazarlardan da okuyoruz. Nereye varmak istediğini biliyorum. Aziz Yıldırım gelecekte 2015 seçimlerinde Kadıköy'den bağımsız ya da herhangi bir partiden aday olsaaçık ara kazanır. Bir dava uğruna 300-400 bin kişi toplanıyorsa öyle bir insanın aday olduğunda milletvekili seçilememesi mümkün değil”

"B PLANI, C PLANI VARDIR"

“Bunları konuşmak için çok erken. Aziz Yıldırım'ın ne olacağı belli değil. Belki hükmün infazı istenecek, kendisi tekrar cezaevine girecek. Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Belki oradan bir karar çıkacak. Bu konuştuklarımız varsayımlar üzerine... Bana göre B planı da vardır, C planı da vardır. Yakından tanırım kendisini ama bu süreçte ne yaptığını bilmiyorum”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!