comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salih Uçan gözden düştü mü?

18 Şubat 2014, Salı 10:33

Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe'nin yükselen değeri olarak dikkat çeken Salih Uçan, Ersun Yanal yönetiminde ise forma şansı bulmakta zorlanıyor.

Fenerbahçe'de bir önceki sezon Aykut Kocaman'ın prensi olarak anılan Salih Uçan, Ersun Yanal'ın gelmesi ile şans bulmakta ciddi sıkıntı çekiyor.

Kocaman döneminde, UEFA Avrupa Ligi'nde dahi 7 maçta forma şansı bulan ve hatta Saraçoğlu'nda oynanan mücadelede Viktoria Plzen'e attığı gol ile Fenerbahçe'ye turu getiren isim olan genç yıldız, Yanal yönetimindeki yeni Fenerbahçe'de ise yalnızca Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Fethiyespor mücadelesinde ilk 11'de sahaya sürüldü.

20 yaşındaki genç oyuncuyu kafasındaki kadro yapısında düşünmediğinin sinyallerini, genç yıldıza önem seviyesi düşük mücadelelerinin son bölümlerininde şansvererek gösteren deneyimli teknik adam, en büyük mesajı ise Kasımpaşa ile oynanan ve 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada verdi.

KASIMPAŞA MAÇI BÜYÜK MESAJ OLDU

Kasımpaşa mücadelesine hücum hattında Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Pierre Webo ve Caner Erkin gibi isimlerinin yokluğunda çıkan Fenerbahçe'de, bir önceki sezonun flaş isimlerinden olan Salih Uçan, Ersun Yanal tarafından ilk 11'e dahil edilmedi ve 83. dakikada skorun 2-1'e gelmesinin ardından Mehmet Topuz'un yerine taktiksel bir hamle olarak oyuna alındı.

Deneyimli teknik adam; Alper Potuk, Mehmet Topal, Samuel Holmen, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'dan oluşan 5'li ortasaha planında Salih Uçan'a yer vermeyerek ise, genç oyuncuyu kafasındaki kadro yapısında düşünmediğinin en büyük sinyalini vermiş oldu.

Özellikle, Salih Uçan yedek kulübesinde otururken formsuz grafiği ile eleştirilen Samuel Holmen'in ilk 11'de başlaması, sarı-lacivertli taraftarların tepkisine ve olumsuz yorumlarına sebep oldu.

ROMA'NIN YOLUNU TUTABİLİR

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması ilegerek Avrupa'da gerekse ligde ortaya koyduğu performans ile büyük takımların radarına takılan ve bu sezon Ersun Yanal tarafından tercih edilmeyen Salih Uçan'ın,sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılması gündemde.

Yetenekli oyuncunun en büyüktalibi ise Serie A ekiplerinden Roma. İtalyan temsilcisinin, genç oyuncuya olan ilgisi özellikle Çizme basınında geniş yer bulurken, sarı-lacivertli ekibe gelen transfer teklifi de kulüp tarafından doğrulandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli,mikroblog sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada 20 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Salih Uçan için Roma'dan teklif geldiğini açıklamıştı.

94 doğumlu genç oyuncu, Aykut Kocaman döneminde görev aldığı 26 karşılaşmada 4 gol ve 1 asistlik performans sergilerken, Yanal döneminde ise yalnızca 11 karşılaşmada forma giydi ve 1 asist yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!